Česká polícia v piatok zadržala dvoch mužov vo veku 18 až 19 rokov, ktorých podozrieva z útoku na Michala Hrůzu v Ostrave. "Obaja muži sú podozriví z incidentu na Stodolnej ulici," potvrdila pre iDnes policajná hovorkyňa Gabriela Holčáková. Mužov po výsluchu obvinili z vydierania a výtržníctva. Hrozí im trest odňatia slobody v dĺžke 5-12 rokov.

Českého speváka hospitalizovali vo štvrtok v ranných hodinách v jednom z ostravských zdravotníckych zariadení s poranením mozgu, ku ktorému došlo pri pouličnej potýčke približne o 03:30. Jeho zdravotný stav je po operácii stabilizovaný, avšak stále vážny. Hrůza zostáva v umelom spánku. Ďalšie informácie o jeho zdravotnom stave nie sú známe.

Michal Hrůza sa preslávil v kapele Ready Kirken, ktorú v roku 1996 pomáhal zakladať. S formáciou vydal album Vlny (2001), Čekal jsem víc (2002), Krasohled (2004) a Asi se něco děje (2006). Spevák a gitarista následne odštartoval sólovú kariéru a založil Kapelu Hrůzy, s ktorou už fanúšikom ponúkol štúdiovky Bílá velryba (2007), Napořád (2009) a Noc (2012). Pre kolegyňu Anetu Langerovú napísal hit Voda živá.

Prečítajte si: Hrůza je po operácii stabilizovaný, jeho stav je však aj naďalej vážny


Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/michalhruza

Súvisiaci interpreti: Michal Hrůza