Britská speváčka a rapperka srílanského pôvodu M.I.A. zverejnila skladbu Go Off. Novinka, na ktorej tvorbe sa podieľali aj producenti Skrillex a Blaqstarr, mala minulý týždeň premiéru v šou Annie Mac na BBC Radio 1.

Go Off je prvým singlom z očakávaného albumu A.I.M., ktorý interpretka plánuje vydať 9. septembra. Na jar pritom informovala, že jej piata štúdiovka vyjde v júli. Štyridsaťročná hudobníčka najnovšie v rozhovore s Annie Mac prezradila, že spomínaná nahrávka bude pravdepodobne jej posledným albumom. "Chcem robiť iné veci, ale budem sa aj naďalej venovať hudbe," prezradila.

Ešte predtým v online rozhovore s fanúšikmi prezradila, že novinka bude iná ako jej predošlé počiny. "Uvedomila som si, že sa dá urobiť šťastný album o prežití, nie neustále rozprávať o bojovaní. Možno to každému príde ako bľabotanie, no je pravdepodobne lepšie pripomínať ľuďom ďalší život a nie tú chvíľu, keď idete do bitky. Pretože to je len chvíľa."


M.I.A., vlastným menom Mathangi "Maya" Arulpragasam, vydala debutový album Arular v roku 2005. Z druhej štúdiovky Kala (2007) pochádza jej komerčne najúspešnejšia pieseň Paper Planes. V roku 2009 ju vďaka skladbe O...Saya z filmu Milionár z chatrče (2008) spolu A. R. Rahmanom nominovali na Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná pieseň.

O rok neskôr vydala album Maya obsahujúci aj single Born Free a XXXO a v roku 2013 potom uviedla na trh štúdiovku Matangi so singlami ako Bad Girls či Double Bubble Trouble. Americký týždenník Time ju zaradil do stovky najvplyvnejších ľudí planéty. V roku 2011 vystúpila na festivale Pohoda v Trenčíne. 

Zdroj: SITA (Consequenceofsound.net, archív), Hudba.sk
Foto: Facebook.com/miauk

Súvisiaci interpreti: M.I.A.