Francúzske electro-rockové duo Justice minulý týždeň zverejnilo po piatich rokoch novú skladbu. Novinku s názvom Safe And Sound predstavila Annie Mack počas svojej show na BBC Radio 1, následne ju kapela zverejnila na svojom Youtube kanáli.

Niektorí fanúšikovia ju pritom mohli počuť už takmer mesiac pred rozhlasovou premiérou, keďže dídžej Pedro Winter alias Busy P ju zahral vo svojom sete. Stalo sa tak počas barcelonského festivalu Sónar, ktorý sa konal od 16. do 18. júna. Busy P, ktorý je zároveň šéfom ich vydavateľstva Ed Banger Records, ešte minulý rok potvrdil, že pracujú na novom albume. Dátum vydania ani názov zatiaľ nezverejnili, zverejnenie singla však naznačuje, že čakanie fanúšikov už nepotrvá dlho.


Justice v zložení Gaspard Augé a Xavier de Rosnay sa preslávili originálnym poňatím elektronickej tanečnej hudby, ktorú spájajú s prvkami funku, disca, ale aj rocku a indie. Do povedomia sa dostali v roku 2003, keď zremixovali skladbu Never Be Alone od skupiny Simian. O tri roky neskôr skladba vyšla opäť, tentoraz pod názvom We Are Your Friends a stala sa veľkým komerčným hitom. V roku 2007 vydali debutovú nahrávku Cross, ktorá okrem iných obsahovala aj singel D.A.N.C.E. O rok neskôr kapela ponúkla svoj prvý živák A Cross The Universe.

V roku 2009 formácia zaujala remixom piesne Electric Feel od MGMT, za ktorú dostali svoju prvú a zatiaľ jedinú Grammy. Justice počas svojej kariéry remixovali aj skladby od Lennyho Kravitza, Klaxons či U2. Druhou a zatiaľ poslednou štúdiovkou kapely bol album Audio, Video, Disco z roku 2011, z ktorého pochádzajú single Civilization či On'n'On. V máji 2013 vydali ešte live album Access All Arenas.


Zdroj: SITA (Nme.com, archív), Hudba.sk
Foto: Simon Fernandez

Súvisiaci interpreti: Justice