Väčšina ženských (nielen) speváckych hviezd sa snaží za každých okolností vyzerať čo najlepšie, často to u nich hraničí až s posadnutosťou. Výnimočnosť Lady Gaga tkvie najmä v tom, že šokuje nielen nahotou a premenami na rôzne variácie sex idolu, ako svojho času Madonna, ale neštíti sa urobiť zo seba aj škratu, na ktorú sa naozaj zle pozerá.

Fanúšikovia aj neprajníci tak pri jej videoklipoch a fotkách často diskutujú o tom, aká je Stefani Joanne Angelina Germanotta škaredá žena. A jej to neprekáža, veď aj svojich fanúšikov volá "príšerky" a na svojej sociálnej sieti LittleMonsters.com im pomáha vyrovnávať sa so svojimi fyzickými a estetickými nedostatkami. Pre mnohých ľudí, ktorí majú kvôli svojmu výzoru komplexy, znamená veľa, keď im hviezda svetového formátu ukáže, že nemusí byť vždy len krásna, aby mohla byť úspešná. Pritom ak by Lady Gaga chcela, mohla by byť rovnako dokonalým sex symbolom ako ktorákoľvek súčasná popová speváčka.

Dôkazom je aj čerstvo zverejnený videoklip k piesni Applause, v ktorom sa striedajú jej rôzne tváre. Dokonale nalíčená aj zmaľovaná ako strašidlo, s hrivou modelky používajúcej šampón s kondicionérom, ktorý trikrát zväčšuje objem, ale aj s účesom ruskej reprezentantky vo futbale. 27-ročná speváčka sa v klipe ukáže v rôznych kostýmoch a v niektorých záberoch je takmer nahá, resp. odetá v neobvyklých kusoch spodného prádla.

"Keď sme začali na klipe pracovať, pozerali sme sa naň z rôznych pohľadov, pričom každý z nich reprezentuje určitú časť zo mňa a tiež aj moju posadnutosť premenami," vyjadrila sa. O réžiu klipu, ktorý mal dnes premiéru v relácii Good Morning America, sa postarala dvojica Inez van Lamsweerde a Vinoodh Matadin.


Nahota a stávka na istotu

Pieseň Applause, ku ktorej speváčka tento mesiac zverejnila aj kontroverzné lyric video, je prvým singlom z albumu ARTPOP, ktorý by mal vyjsť 11. novembra. Speváčka, ktorá sa k začiatku kampane po februárovej operácii bedrového kĺbu veľmi rýchlo dostala naspäť do formy, sa v posledných týždňoch čoraz častejšie odhaľuje. Najskôr sa vyzliekla vo zvláštnom videu srbskej umelkyne Mariny Abramović, potom ukázala bradavky aj pri fotení pre americký magazín V. Ak ešte stále nie ste rozhodnutí, či sa prikláňate ku kráske alebo zvieraťu, tak pri pohľade na jej postavu by to malo byť jasnejšie.

Hudobne Lady Gaga na začiatku kampane k tretej štúdiovke stavila skôr na istotu - pilotný singel pripomína tanečné hity z debutu The Fame (2008). Podľa jej slov je však Applause skladbou, ktorá sa na album takmer nedostala, takže fanúšikovia, ktorí očakávajú od ARTPOPu niečo zaujímavejšie a experimentálnejšie, sa možno ešte dočkajú príjemných prekvapení.

Týždeň v znamení poslabšieho aplauzu a konfliktov

Kým sa nový singel pomaly začína "ohrievať" v rádiách, ktoré nepochybne využijú jeho hitový potenciál, Lady Gaga stíha pútať pozornosť aj medializovanými konfliktami, či skôr bublinami s nádychom konfliktu. Najnovšia "kauza" sa týka známeho blogera Pereza Hiltona, ktorého vraj obvinila z toho, že si chce kúpiť byt v rovnakej manhattanskej budove, v akej žije ona, aby ju mohol sledovať. Hilton, ktorý sa so speváčkou kedysi priatelil, jej tvrdenia odmieta. Podľa jeho slov si len hľadá nový byt a pri obhliadke netušil, že v dome žije aj slávna speváčka.

"Bolí ma srdce z toho, že moja bývalá dobrá priateľka Lady Gaga, osoba, ktorú som zvykol nazývať svojou 'ženuškou' a precestoval som s ňou svet, ma na Twitteri verejne a nepravdivo obviňuje. Je pre mňa stále veľmi bolestivé podrobne opisovať, prečo som sa rozhodol, že už nebude súčasťou môjho života. Som kritikom, nie sliedičom, a obvinenia z toho, že ju sledujem, sú úplne nepravdivé a urážlivé a zjavne ma ohrozujú," uviedol pre magazín The Hollywood Reporter bloger, ktorému sa vraj speváčkini fanúšikovia vyhrážajú zabitím.

Hilton v ostatných dňoch speváčku rozčuľoval aj poukazovaním na slabé umiestnenie singla Applause v rebríčkoch. Gaga tiež vyhlásila, že keď pre problémy s bedrovým kĺbom nemohla chodiť, poslal jej obrázok s nápisom "karma", na ktorom sedí na vozíčku a popová kráľovná Madonna na ňu mieri zbraňou. Čo sa týka konfliktov, tak hoci nejde o nič osobné, jej najväčšou popovou rivalkou je momentálne Katy Perry, ktorej comebackový singel Roar zhodou okolností vyšiel v rovnaký deň. Došlo tak na súboj predajnosti, aký tu dávno nebol, a Lady Gaga v ňom zatiaľ ťahá za kratší koniec. Prečítajte si viac

Text: Hudba.sk, SITA (Huffingtonpost.co.uk, Digitalspy.com, archív)
Foto: Youtube (koláž: Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: Lady Gaga