Populárna speváčka Tina zostavila výber svojich najväčších hitov, ktorý sa na trh dostane už čoskoro. Nasleduje tak podobný scenár ako jej kolegyňa Misha, ktorá sa (alebo jej vydavateľstvo) vlani taktiež rozhodla vydať výberovku najväčších hitov len pár týždňov predtým, ako porodila dvojičky.

Možno je to náhoda a možno nie. Speváčky Tina a Misha už majú spoločný nielen hudobný štýl, ale aj to, že ohlásenie výberoviek, ktoré sumarizujú ich doterajšie kariéry, prichádza počas tehotenstva. S nápadom vydať výberovku pritom väčšinou prichádza vydavateľstvo, o čom svedčí aj príklad Mira Jaroša, ktorý nedávno sumarizoval kariéru len po štyroch vydaných albumoch a mnohí sa pýtali, prečo tak skoro.

Dieťa uzatvára kapitolu

Pri mladých úspešných speváčkach je odpoveď na túto otázku jednoduchšia. Propagácia albumov je totiž najúčinnejšia práve v čase, keď sa médiá aj verejnosť najviac zaujímajú o novinky zo súkromia budúcich či čerstvých mamičiek. Zároveň je výberovka logickým krokom, keďže prvé dieťa predstavuje veľký zlom v živote ženy a mnohým sa návrat na scénu po materskej dovolenke nemusí podariť podľa ich predstáv.

Najmä dnes, keď sa trendy na populárnej scéne menia veľmi rýchlo, a rovnako rýchlo sa aj okukajú známe tváre. O stáliciach tak medzi súčasnými popovými speváčkami hovoriť len ťažko a vydavateľstvá to dobre vedia, preto viac než ochotne výberovkou uzavrú jednu kariérnu kapitolu, ktorá je možno poslednou. Samozrejme, Tine nič také neželáme, veď mnohé speváčky nahrajú svoje najlepšie skladby a albumy, keď vďaka materstvu dozrejú a objavia skutočné hodnoty. Horšie je to už s nemilosrdnosťou slovenského trhu voči všetkému, čo nie je mladé, krásne, vyzlečené a IN...

Od klubových začiatkov k Ficovi a moderovaniu superstar

Hoci sa to dnes možno nezdá, Tina ešte patrí medzi speváčky, ktoré svoju kariéru nestavali na pretŕčaní sa na celebritných večierkoch a podliezaní bulváru. V rámci slovenskej scény je spolu so spomínanou Mishou priekopníčkou moderného R&B - žánra, ktorý sa u nás pred 10 rokmi hrával prevažne v kluboch a rádiá mu nevenovali príliš veľkú pozornosť.

Po vydaní eponymného debutu v roku 2004 sa Tina pohybovala najmä vo svete hip-hopu. Spolu s raperom Čistychovom, ktorý na jej albume hosťoval, vystúpila v Prahe pred legendárnou skupinou De La Soul či v Bratislave na koncerte Delinquent Habits. Okrem toho si v tom období zahrala napríklad aj na micro.Wilsonicu, vystúpila tiež na Pohode či na Hodokvase. Popritom zbierala rôzne ocenenia a nominácie ako jeden z najväčších speváckych objavov.

K úspechu u bežných hudobných (ne)fanúšikov jej však nepochybne pomohli aj známosti v mediálnom svete, ktoré získala po tom ako vyhrala konkurz na post hudobnej moderátorky v TV JOJ (2004), a tiež vďaka práci pre Fun Rádio, kde počas dvojročného pôsobenia naspievala množstvo jinglov. Druhý album Chillin (2006) jej vyniesol viacero ocenení a single Viem, že povieš áno alebo Kým ty spíš patrili k najhranejším skladbám v rokoch 2006 a 2007.

Pozíciu najžiadanejšej mladej slovenskej speváčky potvrdila albumom Veci sa menia (2009) a megahitom Príbeh s hosťujúcim Rytmusom. Táto skladba speváčke zaistila miesto na výslní aj v Čechách. Tina sa potom stala moderátorkou Česko-Slovenskej SuperStar a nahrala tanečnejšie ladený album S.E.X.Y. (recenzia), ktorý jej vlani v decembri pokrstil Robert Fico, za čo si vyslúžila vlnu kritiky.

Podľa Renáty Tomášovej z vydavateľstva EMI na pripravovanej kolekcii Best of nájdu fanúšikovia všetky zásadné skladby zo zmienených albumov, doplnené o významné pesničky, v ktorých Tina hosťovala, napríklad na albumoch Rytmusa alebo Veca. Ďalším lákadlom bude aj zremixovaná pieseň Prvýkrát, ktorú v týchto dňoch posiela do rádií ako svoj nový singel. Ide o pieseň, ktorá v origináli vyšla na albume S.E.X.Y. ako intro, vypočujte si ju nižšie.

Tina - Prvýkrát 

Zasnúbili sa

Okrem výberovky, ktorá sa na trh dostane už čoskoro, je čerstvou novinkou aj to, že Tina prikývla ponuke na manželstvo od 20-ročného futbalistu Richarda Lásika, ktorý je od nej o osem rokov mladší. Podľa stránky Cas.sk sa dvojica zasnúbila krátko po tom, ako sa po mesačnom rozchode dali v júni opäť dohromady, no až doteraz sa im to podarilo pred verejnosťou tajiť. Dvojica sa dokonca zasnúbila ešte predtým, ako speváčka zistila, že s Lásikom čaká dieťa.

"Áno, je to pravda," potvrdila Novému času Tina. "Mám sa najlepšie, ako som sa kedy mala, a to najmä preto, že mám pri sebe človeka, ktorý každú minútu dbá o to, aby mi nič nechýbalo a aby ma robil najšťastnejšou na svete," napísala pred pár dňami speváčka na svojej oficiálne stránke na Facebooku.

Text: Hudba.sk / EMI / SITA
Foto: EMI

Súvisiaci interpreti: Tina