Česká speváčka Věra Špinarová sa v máji naživo predstaví v štyroch slovenských mestách. Rodáčka z Pohořelíc pri Brne, ktorá disponuje nezameniteľným altovým hlasom, vystúpi 2. mája v Trenčíne (Dom armády), 3. mája v Trnave (Dom kultúry), 11. mája v Košiciach (Dom umenia) a 21. mája v Bratislave (Istropolis).

Speváčka sa na koncertoch predvedie v sprievode skupiny jej syna Adama Pavlíka. Vstupenky na vystúpenia sa už predávajú v sieti Ticketportal. Lístky stoja od 15 do 25 eur.

Věra Špinarová začala vo svojich šiestich rokoch hrať na husle a neskôr aj na gitaru. Keď mala 16 rokov, dostala ponuku na vydanie nahrávky a koncertovanie s kapelou Flamingo, v ktorej pôsobila v rokoch 1967 až 1969. Následne prestúpila do skupiny Majestic, neskôr premenovanej na Orchestr Iva Pavlíka. Práve s touto formáciou nahrala svoj prvý singel Music Box, ktorý ju katapultoval medzi špičku vtedajšej českej populárnej hudby.

Věra Špinarová - Music Box

V skupine sa stretla s Ivom Pavlíkom, ktorého si v roku 1972 vzala za manžela. O dva roky neskôr sa im narodil syn Adam. V roku 1984 sa však rozviedli a pre Špinarovú sa začala ďalšia etapa kariéry, ktorá bola spojená s Vítězslavom Vávrom. V tom čase začala spievať s uznávanou skupinou Špeciál. Do roku 1988 aktívne vystupovala, avšak potom sa stiahla do ústrania.

Comeback zaznamenala po spojení sa s manažérom Václavom Fischerom. Jej najväčším hitom je zrejme spievaná verzia skladby z filmu Vtedy na západe (1968) s názvom Jednoho dne se vrátíš. Na konte má i hity ako Meteor lásky, Bílá Jawa 250, Raketou na Mars alebo Měj mě rád.

Věra Špinarová a Lucie Bílá - Jednoho dne se vrátíš

Věra Špinarová - slovenské turné 2012:

2. 5. - Trenčín, Dom armády
3. 5. - Trnava, Dom kultúry
11. 5. - Košice, Dom umenia
21. 5. - Bratislava, Istropolis

Zdroj: SITA
Foto: Spinarova.cz

Súvisiaci interpreti: Věra Špinarová