Spevák Ali Campbell, trubkár Terence 'Astro' Wilson a klavirista Mickey Virtue, ktorí sú zakladajúcimi členmi britskej reggae formácie UB40 oznámili, že sa opäť vracajú na scénu. Okrem iného svojich fanúšikov informovali aj o plánoch vydať nový album a vyraziť na turné.

Informácie o návrate kapely v uvedenej zostave sa objavili na webstránke UB40.org. "Traja zakladajúci členovia sa opäť dali dohromady, aby vám priniesli skutočný zvuk UB40. Ali, Astro a Mickey sú aktuálne v štúdiu a pracujú na novom albume... Viac informácií už onedlho."

Pôvodné zloženie formácie UB40 spoločne hralo približne 30 rokov, než sa spevák Ali Campbell rozhodol v januári roku 2008 odísť. Klavirista Mickey Virtue odišiel hneď na to a kapelu napokon opustil aj trubkár Astro. To sa udialo v novembri minulého roku. Zvyšok skupiny však pokračoval v turné pod názvom UB40.


Zaujímavosťou je, že formácia v roku 2011 vyhlásila bankrot. Podľa vtedajšieho vyjadrenia britského denníka Daily Mail boli saxofonista Brian Travers, bubeník Jimmy Brown, trubkár Terence 'Astro' Wilson a perkusionista Norman Hassan oficiálne platobne neschopní.

Birminghamský okresný súd tak nariadil na splatenie dlhov exekúciu ich majetku. Časť dlžoby pritom už formácia splatila vďaka likvidácii spoločnosti Dep International v apríli 2008. Finančné ťažkosti a osobné nezhody boli vtedy dôvodom, prečo skupinu opustili už spomínaní Ali Campbell a Mickey Virtue.

Kapela počas svojho pôsobenia na scéne predala viac než 70 miliónov albumov a dosiahla medzinárodný úspech. Pravidelne sa objavovala v britskom singlovom rebríčku, medzi jej najznámejšie hity patria coververzie piesní Red Red Wine od Neila Diamonda či (I Can't Help) Falling in Love With You, pôvodne od Elvisa Presleyho.


Zdroj: Nme.com, archív Hudba.sk, SITA
Foto: Dailymail.co.uk

Súvisiaci interpreti: UB40