Anglický hudobník Paul Weller v pondelok vydal jedenásty sólový štúdiový album Sonik Kicks. Nahrávka obsahuje dovedna 14 skladieb, ktoré sú štýlovo veľmi rôznorodé. Medzi hosťami na albume figurujú také mená ako Noel Gallagher či Graham Coxon z Blur.

Muzikant, ktorý kedysi pôsobil v skupinách The Jam a The Style Council, má zatiaľ na svoju jedenástu štúdiovku pozitívne kritiky. Podľa BBC ide o emotívnu, experimentálnu jazdu, pričom album je v konečnom dôsledku brilantným dielom. Dave Simpson z periodika The Guardian nahrávke udelil štyri hviezdičky z piatich možných.

Podľa NYDailyNews.com Weller vytvára na novinke kaleidoskop zo zvukov. Adrian Thrills z Daily Mail v recenzii nahrávky uvádza, že Modfather, ako hudobníka nazývajú, zabudol na krízu stredného veku a vytvoril vynikajúci popový album. Thrills mu udelil päť hviezdičiek z piatich možných.

Paul Weller - That Dangerous Age

Paul Weller
, otec dvojmesačných dvojičiek Bowieho a Johna Paula, novinku predstaví v Anglicku, ale aj mimo Veľkej Británie. V máji sa držiteľ ocenenia Godlike Genius magazínu NME naživo predstaví v New Yorku a v júni v Paríži, Bruseli a Amsterdame.

Päťdesiattriročný Weller sa so všetkými desiatimi sólovými nahrávkami dostal do top 10 britského rebríčka albumov. Na jednotku sa mu podarilo dostať so štúdiovkami Stanley Road (1995), Illumination (2002) a 22 Dreams (2008). S predposledným albumom Wake Up the Nation (2010) sa dostal aj do rebríčkov vo Francúzsku či na Novom Zélande a v americkom rebríčku Billboard Heatseekers Albums to dotiahol na ôsmu priečku.

Paul Weller - Around The Lake

Tracklist albumu Sonik Kicks:

1. Green
2. The Attic
3. Kling I Klang
4. Sleep Of The Serene
5. By The Waters
6. That Dangerous Age
7. Study In Blue
8. Dragonfly
9. When Your Garden's Overgrown
10. Around The Lake
11. Twilight
12. Drifters
13. Paper Chase
14. Be Happy Children

Zdroj: SITA
Foto: Paulweller.com

Súvisiaci interpreti: Paul Weller