"Ak nemáte možnosť vidieť AC/DC, choďte na koncert ACCA/DACCA," povedal nedávno v jednom z rozhovorov gitarista legendárnej rockovej kapely Angus Young. AC/DC bohužiaľ skutočne na Slovensku vidieť nemôžeme, no práve svetovo uznávaný revival formácia ACCA/DACCA vystúpi začiatkom júna v bratislavskom MMC.

Vstupenky na koncert, v rámci ktorého počas vyše dvoch hodín odznejú aj také hity ako Dirty Deeds Done Dirt Cheap, The Jack, Let There Be Rock alebo Highway To Hell, sa predávajú prostredníctvom služby Predpredaj.sk za 15 eur.

Skupinu ACCA/DACCA založil v roku 2000 v austrálskom meste Brisbane spevák Larry Attard, ktorý s hudbou AC/DC vyrastal a bezhranične ju obdivoval. Jeho hlas je neuveriteľne podobný hlasu Bona Scotta, ktorý spieval v AC/DC do roku 1980, kedy nečakane zomrel. Tvrdé gitarové rify, ktoré sú pre tvorbu AC/DC typické, má v kapele na starosti Mat Rath (Malcolm). James Macentire (Cliff) hrá na basu a za bicími sedí len pätnásťročný zázrak Jesse Attard (Phil Rudd).

Výrazným členom kapely je David Young, Angusov menovec, ktorý zastáva v ACCA/DACCA práve jeho pozíciu. Z rodného rodného Londýna odcestoval iba nedávno, no rýchlo sa stal pevnou súčasťou zostavy, predtým totiž pôsobil v inom, anglickom súbore hrajúcom hudbu legendárnych AC/DC. Podľa všetkého sa Young pre túto úlohu priam narodil – s rovnakým priezviskom, holými kolenami, kukučom zbojníka a v školskej uniforme dodáva koncertom autenticitu, nehovoriac o jeho hre na gitaru, v ktorej by aj odborníci hľadali len veľmi ťažko rozdiely od hry jeho hudobného vzoru.

Hudobníci z ACCA/DACCA - spoločne s 25.000 wattmi zvuku a obrovskou svetelnou show – vyzerajú, ale hlavne znejú ako AC/DC. Na svoje koncerty získali nadšené ohlasy nielen v rodnej Austrálii, ale aj na Novom Zélande či v Indonézii, kde si podmanili hudobnú tlač aj zástupy fanúšikov. V rámci aktuálneho turné sa chystajú dobyť Európu, okrem Bratislavy zahrajú napríklad aj v Brne (6.6., Semilasso) a v Prahe (8.6., Lucerna Music Bar).

Svoj prvý a jediný koncert na Slovensku odohrá ACCA/DACCA 7. júna o 20:00 v Majestic Music Clube na Karpatskej ulici v Bratislave.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Zdroj: xl.sk, SITA
Foto: Accadaccarocks.com.au

Súvisiaci interpreti: AC/DC