Slovenská speváčka, klaviristka a skladateľka Andrea Bučko, ktorá nedávno vydala nový album Polarity, sa aktuálne chystá do Paríža. V meste lásky by chcela natočiť aj svoj nový videoklip k piesni I Remember, ktorá je na albume v dvoch verziách.

"Ide o jedinú skladbu, ktorá nemá môj text, je to zhudobnená báseň od Emily Dickinson I Remember. Táto skladba hovorila o nejakej mojej emócii, ktorú som v danej dobe prežívala, ale postupom času sa môj cit zmenil a aj keď stále zostalo, že spomínam na daného človeka, zmenilo sa to, akým spôsobom. Tá pieseň vznikla veľmi romantická, veľmi zasnená a napokon som si povedala, že vlastne nie, ja už na toho človeka spomínam inak, zažila som niečo veselé a krajšie a chcela som ju trochu odľahčiť. Takže mám na albume aj tú romantickú verziu (ako bonus na konci nahrávky, pozn. red.), aj takú odľahčenú rytmickú verziu (pieseň č. 6). Bude k nej aj klip, pravdepodobne ho nakrútime v Paríži, lebo sa mi viaže na spomienky z Paríža," prezradila Andrea Bučko v rozhovore pre agentúru SITA.

Po francúzsky aj napriek prízvuku
 
Hlavné mesto Francúzska bolo pritom v minulosti istý čas jej prechodným domovom. "V Paríži som bola len raz, na dlhší čas, kedy som si tam stihla vyrobiť zázrakom naozaj veľa priateľov aj v takých umeleckých smeroch, čo bolo šťastie. Teraz tam idem hrať na jednu vernisáž, ale zároveň sa chcem pokúsiť hrať aj len tak, kde sa mi podarí - bez toho, aby som očakávala nejaké veľké oslavy. Je tam skrátka táto možnosť, tak to chcem využiť," podotkla.

Po francúzsky sa sympatická hudobníčka už poctivo učí. "Chodím na kurz francúzštiny, ešte sa síce bojím toho akcentu, ktorý určite ešte nie je autentický, ale aj preto tam idem... Myslím si totiž, že Francúzom je hrozne sympatické, keď sa človek snaží rozprávať po francúzsky a je im jedno, že má zlý akcent. Ide im skôr o to, že sa človek snaží, takže určite do repertoáru zaradím aj skladbu vo francúzštine," uviedla Bratislavčanka, ktorú prvá návšteva Paríža veľmi inšpirovala. "Je tam strašne veľa čo vidieť, miesi sa tam veľa rôznych kultúr. Ja som tiež dosť pomiešaná, mám v sebe rôzne kultúry, z maminej strany som pôvodom Srbka a veľmi ma ovplyvňujú všelijaké tie južanské melodiky a tam je toho veľa, takže idem nasať aj toto," dodala.

Album, na ktorom sa mení z dievčaťa na ženu

Spomínaný album Polarity vyšiel vo fyzickej podobe vo februári, až minulý týždeň sa však dostal na trh aj digitálne. Slovenská speváčka na ňom podľa vlastných slov zdokumentovala svoj hudobný aj emočný rast. "Je to pre mňa taký album dospievania. Nejakým spôsobom v ňom dozrievam a prestávam byť dievčatko, ale ešte nie som ani úplne žena. Snažila som sa ho koncipovať tak, že som naň ukladala skladby za sebou v poradí ako vznikali, aby to dokopy dávalo príbeh toho, ako sa vlastne vo mne menia tie emócie a ako postupne dozrievam," prezradila.

"Je to príbeh jedného citu, ktorý má mnoho podôb. Mám pocit, že každá skladba, aj keď sa vlastne tematicky dosť dotýkajú, je iná a má svoju špecifickú atmosféru. Reflektuje presne to obdobie dospievania. Hudobne je zas trošku melancholickejší, smutnejšie nálady, bohaté melódie," priblížila 25-ročná interpretka.

Prečítajte si: Silné ženské albumy tohto roka: Bučko aj Mikulcová si zaslúžia pozornosť

Vypočujte si album Polarity na Deezeri:



Zdroj: SITA
Foto: Pavol Gemeiner

Súvisiaci interpreti: Andrea Bučko