Otec projektu Major Lazer, producent Diplo, v nedávnom rozhovore pre magazín Time odhalil mená svetoznámych popových speváčok, ktoré sa pôvodne mali objaviť na nahrávke Lean On. Napokon ich odmietnutie nazval "požehnaním" a s aktuálnou verziou je nadmieru spokojný.

Predstavte si, ako by asi znel letný hit Lean On, ktorý v britskom singlovom rebríčku dosiahol druhú priečku a v americkom štvrtú, keby ho spieval niekto iný. Pôvodne ho producent Diplo (M.I.A., Madonna) stojaci za projektom Major Lazer ponúkol najprv Nicki Minaj a potom Rihanne.


Skladba z aktuálneho albumu Peace Is The Mission dobyla rebríčky v Austrálii, Chorvátsku, Českej republike, Dánsku, Fínsku, Grécku, Holandsku, Maďarsku, Luxembursku, Srbsku, Švajčiarsku, ale aj u nás na Slovensku či na Novom Zélande. Pochádza z pera jej producenta v spolupráci s dídžejmi Snakeom a Martinom Brossom, ale aj dánskou speváčkou . Jedna z headlineriek tohtoročného festivalu Grape, kde aj napriek búrke stihla zaspievať niekoľko skladieb, singel aj naspievala po tom, ako ho známejšie mená pop music odmietli.

Tento fakt komentoval Diplo pre Time nasledovne: "MØ na tom singli znie lepšie, než by mohol ktokoľvek iný. Jediné, čo chcem robiť, sú nahrávky, ktoré znejú ako klasika, aj keď sa normálnemu uchu môžu zdať progresívne a divné." Prezradil tiež, že letný hit tohro roka mal byť pôvodne ľahkým a pomalým reggae songom. Napokon má takúto podobu coververzia skladby Lost speváka Franka Oceana, na ktorej si Major Lazer a MØ úspešnú spoluprácu zopakovali.

Prečítajte si: Najprv rebríčky "hejtoval", teraz ich dobýja. Major Lazer boduje s hitom Lean On


Autor: Marek Majzon (zdroj: Time.com)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Major Lazer