IdeaFatte po štyroch rokoch nahrali ďalší spoločný album, ktorý vychádza práve dnes. Zhodou okolností (a možno aj nie) sa tak deje práve v deň, keď do kín vstupuje dlho očakávaný dokument Rytmus: Sídliskový sen. Mimochodom, oboch týchto interpretov budete môcť vidieť naživo tento víkend na Hip-Hop Kempe.

V úvode spomínaný nový album od IdeaFatte dostal jednoduchý názov Rap a krátko pred jeho vydaním k nemu táto dvojica zverejnila aj tretiu videoukážku. Ide o skladbu Pohyby hlavou, v ktorej na refréne hosťuje ďalší člen Ty Nikdy labelu MC Gey.

IdeaFatte feat. MC Gey - Pohyby hlavou

Keďže na domácej scéne sa už žiadne ďalšie novinky neurodili, tak sa presunieme do zámoria. Seanovi Priceovi, ktorý zomrel pred týždňom v sobotu vo veku 43 rokov, vyjde posmrtne 21. augusta mixtape Songs In The Key Of Price. Tento týždeň sme dostali možnosť si vypočuť z neho prvú ukážku v podobe tracku Planet Apes, ktorý produkoval P.F. Cuttin. Label Duck Down Music okrem toho zverejnil aj krátke video zo štúdia, ako Sean púšťa Mr. Greenovi skladby zo spomínanej novinky.

Sean Price - Planet Apes

Sean Price plays new music from Songs In The Key Of Price mixtape for Mr. Green

Seanovi vzdali hold aj Gangrene. The Alchemist a Oh No tak spravili prostredníctvom videa ku skladbe Sheet Music z nového albumu You Disgust Me. V tomto tracku hosťujú Havoc a práve Sean Price.

Gangrene feat. Havoc & Sean Price - Sheet Music

Veľmi príjemné prekvapenie si pre nás v piatok pripravil Talib Kweli. Najprv zverejnil novú skladbu Fuck The Money, pričom oznámil, že tá sa bude nachádzať na rovnomennom albume, ktorý sprístupní fanúšikom zdarma. Prešlo iba niekoľko hodín a novinka uzrela svetlo sveta. Stiahnuť si ju môžete TU, jedinou podmienkou je registrácia.

Talib Kweli feat. Cassper Nyovest - Fuck The Money

Po dlhšej odmlke sa prihlásila o slovo aj Talibova "dvojička" z projektu Black Star Mos Def, ktorý už nejaký čas používa pseudonym Yasiin Bey. Ten zverejnil novú skladbu s názvom Basquiat Ghostwriter, ktorou vzdal hold umelcovi Jean-Michelovi Basquiatovi. O niekoľko dní neskôr predstavil k tracku aj vskutku netradičné, abstraktné video.

Yasiin Bey - Basquiat Ghostwriter

Nový singel s videom má aj 50 Cent. Ten by mal budúci mesiac konečne vydať dlho očakávaný album Street King Immortal, na ktorom by sa mala nachádzať aj novinka 9 Shots. V nej člen G-Unit rapuje o tom, ako ho v roku 2000 deväťkrát postrelili.

50 Cent - 9 Shots

Houstonský veterán Scarface ohlásil na 4. septembra vydanie nového albumu s názvom Deeply Rooted. Nájdete na ňom aj skladbu God, do ktorej si pozval Johna Legenda.

Scarface feat. John Legend - God

¡Mayday! predstavili tretiu ochutnávku z albumu Future/Vintage, ktorý vydajú 18. septembra. Stala sa ňou pomalšia skladba All The Time, pričom von sa dostala priamo prostredníctvom videa.

¡Mayday! - All The Time

Mac Miller vypustil skladbu Break The Law, v ktorej hosťuje Juicy J. Novinka je druhým singlom z pripravovanej štúdiovky GO:OD AM, ktorá dorazí o necelý mesiac.

Mac Miller feat. Juicy J - Break The Law

Obie Trice minulý týždeň vydal nový album The Hangover. Na ňom nájdete aj track Good Girls, ktorý sa teraz dočkal aj vizuálu.

Obie Trice - Good Girls

Nováčik Raz Simone sa rozhodol prerobiť Drakeovu skladbu Charged Up, pričom k svojej verzii nakrútil aj video. Originál nahral Drake nedávno ako diss track na Meek Milla.

Raz Simone - Charged Up

Mayer Hawthorne sa v ostatnom období činil hlavne v projektoch Jaded Incorporated a Tuxedo. Teraz sa však zdá, že pripravuje ďalší sólový album. Nasvedčuje tomu totiž nový singel s názvom Handy Man.

Mayer Hawthorne - Handy Man

Autor: Miguel Mitchél
Foto: www.facebook.com/ideafatte

Súvisiaci interpreti: IdeaFatte, Sean Price