Kultúrne leto v Trenčianskych Tepliciach koncom augusta zavŕši umelecký festival ART IN PARK, ktorý sa každoročne koná v priestoroch Kúpeľného parku. Počas troch dní vystúpia Lavagance, Korben Dallas, Puding Pani Elvisovej aj Bad Karma Boy.

Šiesty ročník festivalu ART IN PARK sa bude konať cez víkend 27. – 29. augusta v Kúpeľnom parku v meste Trenčianske Teplice. V piatok sa môžu návštevníci tešiť na kapely Lavagance, ktorá predstaví aj svoju novinku Lost, a Korben Dallas. Chill-out zónu v parku ovládne DJ Stanley White. Sobotnú hudobnú nádielku odštartuje skupina Puding pani Elvisovej a večerný stage prevezme alternatívno-rocková kapela Bad Karma Boy, ktorá sa žánrovo pohybuje na rozmedzí indie popu, indie rocku, psychedelického popu a do istej miery i folku.

Na festivale ART IN PARK si už tradične prídu na svoje i najmenší návštevníci. V sobotu  si môžu pozrieť detské divadelné predstavenie Vesmíro. V Trenčianskych Tepliciach ho odohrá Divadlo SpozaVoza, ktoré v ten istý deň popoludní pripraví pre deti aj divadelný workshop. Nedeľné dopoludnie bude patriť predstaveniu Janko a Marienka, s ktorým vystúpi Divadlo zo šuflíka. Poobede nás čaká tkáčsky workshop, ako aj skvelá čítačka v podaní Braňa Jobusa. Sprievodné podujatia doplní aj obľúbený market.



Šulíková tragikomédia pod holým nebom

Filmovým ťahákom je snímka Muž so zajačími ušami, v ktorej režisér Martin Šulík opäť spojil sily so svojím dlhoročným spolupracovníkom a scenáristom Marekom Leščákom, kameramanom Martinom Štrbom a producentom Rudom Biermannom. Film pôsobivým spôsobom otvára tému medziľudských vzťahov a priateľstva. Tragikomédia rozpráva príbeh o mužovi, ktorému sa zo dňa na deň prevráti život naruby. Muž so zajačími ušami je zároveň rozprávaním o našich predstavách o živote, aké môžu byť niekedy mylné a zároveň smutné aj komické.

V rámci festivalu ART IN PARK si môžete snímku pozrieť netradične priamo v Kúpeľnom parku.  Pod holým nebom si budú môcť návštevníci festivalu vychutnať i novú českú komédiu Prvok, Šampón, Tečka a Karel od režiséra Patrika Hartla, ktorý je takisto autorom scenáru a predlohy – rovnomennej knihy. V príbehu sa štyria kamaráti v strednom veku rozhodnú vyriešiť osobnú krízu provokatívnou hrou, spojenou s plnením rôznych odvážnych úloh.  

Vstup na program je zdarma. Ďalšie informácie nájdete na stránke festivalu. Podujatie je realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky. 


Redakciu Hudba.sk informovala za organizátorov marketingová manažérka Anna Salvová. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Mário Badík

Súvisiaci interpreti: Lavagance