Dva výrazné hudobné talenty českej populárnej scény spojili svoje sily a vytvorili pohodovú skladbu Máme rádi jazz v štýle funky. Vojtěch Dyk a Ondřej Brzobohatý k piesni nakrútili tiež videoklip, ktorý zachytáva dvoch kamarátov na "čundri". Člnkujú sa po rieke, keď sa nechajú zlákať dámskou spoločnosťou a prichádzajú na párty, kde sú hlavnými hviezdami.

"Pieseň Máme rádi jazz je s veľkým preháňaním myslená ako oslava jazzu. Zároveň si robíme žarty aj zo všetkých jazzových hudobníkov, ktorí tento žáner stavajú na piedestál hudby," priznáva Ondřej Brzobohatý

Spolu s Vojtěchom Dykom spieva "máme rádi jazz", no zároveň v refréne priznáva, že nie vždy sa dá zniesť a keď je príliš "deep", tak vraj stráca pôvab. "Máme rádi jazz, když zazní, je to ples. Kam se hrabe blues anebo doo wop, ač máme rádi jazz, falešnejch tónů les, i nám občas v sólech tahá uši." Za hudbou aj textom piesne stojí práve Ondřej Brzobohatý, ktorý sa postaral aj o réžiu videoklipu. 

Tramp vs. jazzman

V ňom obaja hlavní protagonisti vymenia trampský život za lesk jazzového klubu, kde sú obklopení pôvabnými obdivovateľkami. Brzobohatý si vybral pre videoklip štylizáciu trampov zámerne a stavia ich do protikladu k jazzmanom. 

"Preto štylizácia do trampov, ktorými sa zase pre zmenu často pohŕda. Hudbu proste nejde škatuľkovať a odsudzovať za to, že sa jej poslucháči líšia v štýle. Je potrebné od malička počúvať Brontosaurov aj Herbieho Hancocka," vysvetľuje Brzobohatý, ktorý si k spolupráci na videoklipe prizval kameraman Marka Jarchovského a strihu sa ujal Tomáš Klímka


Skladba Máme rádi jazz pochádza z druhej štúdiovky Ondřeja Brzobohatého s názvom Universum, ktorú vydal minulý rok. Z albumu už vyšiel aj singel Je toho moc, ktorý talentovaný spevák a hudobník nahral s Martou Jandovou. Nahrávka vyšla tri roky od jeho debutu Identity a hudobník sa na nej cítiť byť podľa vlastných slov hudobne odvážnejší. Aktuálnym singlom to rozhodne potvrdzuje, na debute by ste podobný "úlet" hľadali márne.

Autorka: Marína Valentovičová
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Ondřej Brzobohatý, Vojtěch Dyk