Veľká slovenská súťaž amatérskych rockových kapiel vyvrcholí v poslednú novembrovú sobotu (28.11.) finálovým galavečerom v bratislavskom Majestic Music Clube. O celkové víťazstvo tam zabojuje osem kapiel a bonusom pre rockových fanúšikov bude koncert dlhoročnej stálice hudobnej scény, kapely Konflikt.

Rocková maturita má za sebou tretie "výberové sito". To prebehlo v septembri v trnavskom CITY klube, kde fanúšikovia spoznali finalistov vybraných odbornou porotou a mediálnymi partnermi, a zároveň bol oznámený aj víťaz hlasovania návštevníkov Cibula festu v Holíči, kde sa koncom júla konalo semifinálové kolo. Na pódiu Rockovej maturity vtedy v Holíči vystúpili semifinálové kapely - nominanti odbornej poroty Asenth, Meredith, Aces, Caliber X, Radix, The Rockefellas, Eufory, Before The Zero Day, Papundekel, The Now, Four Faces, Signature a Ewelin a nominanti žurnalistov a médií Slip Of The Lip, Bad Shot a Friday Whiskey.

Vystúpenia na Cibula feste bežali aj na livestreame a priebežne sa ho zúčastnili i porotcovia Juraj Kupec (Babylon), Vadim Bušovský (Dorian Gray), Peter "Sanchéz" Saniga (Bijouteriér), Igor Belaj (The Paranoid) a Róbert "Jury" Jurányi (Konflikt). Na základe ich výberu do finále, ktoré sa uskutoční 28. novembra v MMC, postúpili skupiny Aces, Asenth, Eufory, The Rockefellas a Friday Whiskey. Mediálni partneri súťaže do finále posunuli kapely Radix a Meredith a o poslednom postupujúcom rozhodlo hlasovanie návštevníkov Cibula festu - je ním kapela Four Faces.


Konflikt oslávi 25. výročie

Výberové sito z 32 právoplatne zaregistrovaných kapiel v premiérovom ročníku Rockovej maturity týmto dospelo k svojmu vrcholu, ktoré bude zakončené veľkým rockovým finálovým večerom. V boji ôsmich finalistov sa návštevníci môžu tešiť na to najlepšie z doposiaľ neobjaveného slovenského rocku. Nabitým trojhodinovým programom bude sprevádzať moderátor rádia Rocková republika, Rasťo Očenáš.

Špeciálnym bonusom večera bude veľkolepý výročný koncert slovenskej punkovej legendy Konflikt, ktorá aj so svojimi pozvanými hosťami odohrá prierez svojou 25-ročnou históriou. Fanúšikovia si však okrem MMC budú môcť užiť koncerty aj v susednom Randali. Tam vystúpia ďalšie skupiny Rockovej maturity, ktoré sa nedostali až do finále. Po skončení galavečera Rockovej maturity v MMC vystúpi v Randali so svojím koncertným programom aj finálový víťaz Rockovej maturity a afterpárty potrvá až do skorého rána.  

Ak sa rozhodnete podporiť mladú slovenskú rockovú hudbu a interpretov Rockovej maturity svojou účasťou na finále, Vašou odmenou bude príjemný večer v dvoch kluboch, v jednej budove a za jednu cenu vstupenky s kopou dobrého slovenského rock'n'rollu.

Vstupenky:  Predpredaj.sk  


Článok za Digital Rock Media a Slovenské hudobné fórum o.z. pripravil Roland Koncz. Viac informácií nájdete na stránkach www.rockovamaturita.sk a www.facebook.com/rockovamaturita.