Kým britská hviezda novodobého soulu, Amy Winehouse, sa v posledných mesiacoch zmieta najmä v osobných problémoch, na hudobnej scéne sa objavuje jedna jej nástupkyňa za druhou. Po Duffy, ktorú si fanúšikovia v Británii obľúbili natoľko, že sa tam stala vôbec najpredávanejšou interpretkou (s albumom 'Rockferry' i so singlom 'Mercy') v prvom polroku 2008, prichádza mladučká Austrálčanka Gabriella Cilmi.

Len 16-ročnú speváčku, ktorá však vyzerá aspoň na 22, preslávil singel 'Sweet About Me' z debutového albumu 'Lessons To Be Learned'. Už ten z nej doma spravil "austrálsku Amy Winehouse" a po tom, ako tento chytľavý song konečne v júni vyšiel aj v Európe, kde je soul s jemným chrapľákom momentálne veľkým hitom, je jasné, že prichádza nová hviezda. Singel už prichádza aj do našich rádií a bude zrejme jedným z najrotovanejších skladieb tohto leta. Videoklip k nemu je vonku už zopár mesiacov.


Gabriella Cilmi - 'Sweet About Me'

Zaujímavosťou je, že samotná speváčka nemá k staroškolnému soulu nejaký extra zvláštny vzťah, skôr ju baví tvrdý rockový zvuk v štýle Led Zeppelin. So svojím úžasným hlasom by teda mohla byť skôr nasledovníčkou Tiny Turner. Hudobný priemysel však zauradoval a tak by sa podľa prvého singla mohlo zdať, že tu máme ďalšiu Amy Winehouse, tentokrát brunetku...

To však vyvracia jej pripravovaný nový singel 'Save The Lies (Good To Me)', ktorý je o poznanie rockovejší a tanečnejší. Ide o úplne horúcu novinku, ktorej vydanie je naplánované na august. Videoklip ku skladbe sa však práve dnes len pred niekoľkými minútami objavil na Youtube kanáli vydavateľstva Island Records, nech sa páči.


Gabriella Cilmi - 'Save The Lies (Good To Me)'

O lacnú kópiu Amy Winehouse teda našťastie tak celkom nepôjde a už teraz je isté, že o tejto mladej speváčke ešte budeme veľa počuť...

Zdroj: Gabriellacilmi.com, Youtube.com/islandrecords

Súvisiaci interpreti: Amy Winehouse, Gabriella Cilmi