Zabudnite na Kylie Minogue či Natalie Imbrugliu. Najväčšou súčasnou senzáciou austrálskej pop music je 17-ročná kráska menom Gabriella Cilmi. To, že je speváčkou, ktorá má obrovský potenciál stať sa svetovou superhviezdou, je jasné už dlhšie - veď jej singel 'Sweet About Me' sa už dlhšiu dobu ohrieva aj v našom éteri. Po uplynulom víkende však má na konte aj oficiálne uznanie - na ARIA Awards svoj hviezdny status potvrdila ziskom šiestich cien.

Na medzinárodnej hudobnej scéne síce debutovala len pred niekoľkými mesiacmi albumom 'Lessons To Be Learned', no jej meno už pozná celý svet. Po neúspešných nomináciách na cenu Objav roka v ankete britského magazínu Q (Q Awards) a na MTV European Music Awards sa jej v nedeľu na domácich austrálskych ARIA Awards konečne podarilo získať prestížne hudobné ocenenie. A nie jedno - Gabriella Cilmi úplne zmietla svoju konkurenciu a suverénne vyhrala vo všetkých šiestich kategóriách, v ktorých bola nominovaná.

Za megahit 'Sweet About Me' získala ceny Singel roka, Najpredávanejší singel a Objav roka: Singel. S albumom 'Lessons To Be Learned' dominovala v kategóriách Najlepšia popová nahrávka a Objav roka: Album. Mladučká speváčka, ktorá 10. októbra oslávila len "sladkých sedemnásť", taktiež porazila popovú stálicu Kylie Minogue, keď jej uchmatla aj cenu Najlepšia interpretka/speváčka.

Úspešným interpretom na ARIA Awards bolo aj elektronické duo The Presets, ktoré získalo prestížnu cenu Album roka plus ďalšie dve ceny - Najlepšia tanečná nahrávka a Najlepšia kapela. Počas nedeľného večera zostal niekoľkokrát sklamaný ďalší veľký aktuálny austrálsky objav - Sam Sparro. Z piatich nominácií nezískal ani jediné ocenenie, keď mu štyri "vyfúkla" Gabriella Cilmi a titul Najlepší interpret/spevák si odniesol post-punkový veterán Nick Cave.

Gabriella Cilmi tento týždeň, už so šiestimi domácimi oceneniami na konte, predstavila zaujímavú úpravu svojho hitu 'Sweet About Me', ktorý prespievala do jazyka postáv obľúbenej počítačovej hry The Sims (video).

Zdroj: Undercover.com.au, Nme.com

Súvisiaci interpreti: Gabriella Cilmi