Fínska kapela The Rasmus štartuje v januári 2009 svoje veľké európske turné na podporu novej platne 'Black Roses'. Pri tejto príležitosti sa predstaví aj 19. januára v Bratislave a 20. januára v Prahe. V uplynulých dňoch bolo oznámené aj meno interpreta, ktorý sa zúčastní celého turné ako predskokan. Voľba nakoniec padla na speváčku Kerli, ktorá momentálne slávi úspech s debutovým albumom a na turné sa predstaví so svojou doprovodnou kapelou.

Pôvabná dvadsaťjedenročná Kerli pochádza z Estónska, kde taktiež slávila svoje prvé úspechy v podobe víťazstva v rôznych hudobných súťažiach vrátane miestnej obdoby Superstar. Zaujímavosťou je, že súťaž vyhrala v roku 2002 ako pätnásťročná, čo bola spodná hranica na účasť. A keďže mala počas prvých kôl stále iba štrnásť, musela organizátorom súťaže o svojom skutočnom veku klamať...

Maličké, sotva jeden a pol miliónové Estónsko, v nej však našlo skutočnú medzinárodnú hviezdu. Po ďalšom úspechu - druhom mieste v estónskej verzii Eurovízie - odcestovala Kerli v roku 2003 do USA, kde vznikol a tento rok konečne vyšiel jej dlho očakávaný album 'Love Is Dead'. Na tomto výnimočnom debute sa snúbi alternatívny pop a rock s výrazným vplyvom elektronických žánrov ako trip-hop, či industrial. Ukážky z neho si môžete vypočuť na jej MySpace stránke www.myspace.com/kerlimusic. My vám ako ukážku ponúkame videoklip k jej druhému singlu s názvom 'Walking On Air'.


Kerli - 'Walking On Air'

Informácie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Karlík z agentúry Obscure Promotion. Bližšie podrobnosti o pražskom a bratislavskom koncerte The Rasmus náleznete na novom webe k podujatiam - www.showinfo.cz.

Foto: Myspace.com/kerlimusic

Súvisiaci interpreti: Kerli