V nabitom programe 17. ročníka Livin' Blues, o ktorom sme vás už informovali, nastáva zmena na pozícii jedného z headlinerov. Americký harmonikár a spevák Big Bones bohužiaľ na festivale nevystúpi, nahradí ho však nemenej zaujímavý hosť, Hubert Tubbs, taktiež pochádzajúci z USA.

Hubert, ktorý teraz žije v Rakúsku, účinkuje so svojím bandom Horny Funk Brothers, ktorý pokračuje v tradícii jeho predchádzajúceho pôsobiska Tower of Power. Do Viedne prišiel priamo z Hollywoodu, kde vystupoval, nahrával ale hlavne spieval aj s takými menami ako Carlos Santana, Rolling Stones, Kenny G., Temtation a veľa iných.

Jeho nahrávacie portfólio obsahuje hlavne štyri albumy s Tower of Power: 'In The Slot', 'Live & In Living Color', 'Magnetic Gold', 'Best of...'. Spolupracuje a nahráva aj so Stereotyps, Megablast (ktoré sme mali možnosť vidieť aj v Bratislave na Nu Jazz feste v roku 2004), Petrom Kruederom či Rodney Hunterom. Minulý rok vystupoval na budapeštianskom festivale Sziget, kde spolu so zoskupením okolo Andora Oláha, maďarského top harmonikára, spravili na bluesovom pódiu malé zemetrasenie...

Na Livin' Blues 2009 sa predstaví s "medzinárodnou" kapelou Dirty Fred. Tú si ešte pod názvom Mississippi Grave Diggers môžete pamätať aj z predpredošlých ročníkov Livin' Blues. Poznať ich však môžete aj vďaka spolupráci s Big Daddy Wilsonom, či Ronom Ringwoodom. Ich repertoár sa opiera o bluesové štandardy ako 'Little Red Rooster' či 'Sweet Home Chicago', ale načrú i do tvorby Raya Charlesa.

Okrem spoločného vystúpenia Huberta Tubbsa a Dirty Fred bude jedným z vrcholov Livin' Blues 2009 určite aj koncert poľskej partie Krzak. Celkovo prinesie festival 12 živých vystúpení, pri ktorých si okrem priaznivcov rôznych odnoží blues (Canned Heat Revival, Víťazný traktor & Boboš Procházka, Beňa & Ptaszek) prídu na svoje aj fanúšikovia soulu a R&B (Zuzana Suchánková & Band, Dr. Schlosser Band), inštrumentálneho jazz-blues (S.R.O.), funku (Mojo & Banda) i blues-rocku (Jackpotband, The Old School Band).

K podujatiu, ktorým bude návštevníkov sprevádzať ostrieľaný veterán Peter "Bonzo" Radványi, bude okrem množstva kvalitnej akustickej muziky a návštevníkmi tradične oceňovanej pohody patriť aj výstava dokumentov z činnosti Slovenskej bluesovej spoločnosti.

K podujatiu bude okrem množstva kvalitnej akustickej muziky a návštevníkmi tradične oceňovanej pohody patriť aj výstava dokumentov z činnosti Slovenskej bluesovej spoločnosti.

Predpredaj lístkov zabezpečuje sieť Ticketportal a predajňa Dr. Horák. Lístky v predpredajovej cene 9.00 Eur (271,13 Sk) si môžete zakúpiť aj priamo v DK Lúky na Vígľašskej ulici číslo 1 v Bratislave-Petržalke. V deň konania koncertu sa budú vstupenky predávať za 10,50 Eur (316,32 Sk).

Súvisiaci interpreti: Ado Juráček Band, Stará škola - The Old School Band