Od vydania druhého albumu 'The Odd Couple' dua Gnarls Barkley ubehlo už vyše roka a v posledných mesiacoch o tejto svojskej dvojici veľa nepočuť. Naposledy sa pripomenuli v novembri, kedy vyšlo digitálne EP 'Who's Gonna Save My Soul' s rovnomennou skladbou (so skvelým videoklipom) i nealbumovou novinkou 'Mystery Man' (videoklip). Danger Mouse a Cee-Lo ani po vydaní druhého albumu nie sú príliš aktívni v koncertovaní, ale údajne už pracujú na treťom albume. Kým sa ho dočkáme, môžeme si ich pripomenúť dvojicou starších, no nie príliš známych videoklipov s temnou zápletkou.

Skladby 'Who Cares?' a 'Gone Daddy Gone' vyšli v novembri 2006 na treťom singli k debutovému albumu 'St. Elsewhere', s ktorým Gnarls Barkley získali cenu Grammy za Najlepším alternatívny album roka 2006 a pripísali si aj nomináciu na Album roka a Nahrávku roka. Tou sa mohla stať notoricky známa 'Crazy' (videoklip).

Práve tento famózny debutový singel, ktorý strávil na vrchole britského rebríčka singlov 9 týždňov, zatienil všetky ďalšie single z albumu a to aj napriek tomu, že k obidvom vznikli zábavné a inovatívne videoklipy. Druhý singel 'Smiley Faces' Gnarls Barkley propagovali videoklipom na spôsob "mocumentary" v réžii Roberta Halesa. Klip získal v septembri 2007 cenu MTV Video Music Awards za Najlepší strih.

Nasledoval už spomenutý singel 'Who Cares?'/'Gone Daddy Gone', v ktorom sa grafického stvárnenia dočkali obe skladby. Hrdinom toho prvého je znudený "Blacula", ktorý sa márne snaží zmocniť sa svojich potenciálnych obetí. Druhý videoklip zachytáva boj chrobáka, ktorý je platonicky zamilovaný do sympatickej domácej pani - tá však robí všetko preto, aby sa ho a jeho hmyzích kumpánov raz a navždy zbavila...


Gnarls Barkley - 'Who Cares?'

>
Gnarls Barkley - 'Gone Daddy Gone'

--
Zdroj: Dailymotion.com, wikipedia.org

Súvisiaci interpreti: Gnarls Barkley