Britský spevák Boy George sa podľa informácii nedeľňajšieho magazínu News of the World dostane už čoskoro na slobodu. Z väzenia Edmunds Hill v Suffolku by sa mal hudobník s občianskym menom George O'Dowd dostať pre dobré správanie na slobodu už po odsedení si štyroch z pätnástich mesiacoch trestu. Ten mu súd vymeral 16. januára po tom, ako sa priznal, že v apríli 2007 pripútal k stene vo svojom byte 28-ročného muža z Nórska.

Aj keď vtedy na pojednávaní povedal, že Carlsenovi nechcel ublížiť a odmietol obvinenia z fyzického útoku, súd jeho správanie označil za premyslené a necitlivé.

Boy George sa preslávil v osemdesiatych rokoch ako líder skupiny Culture Club. Ich prvý veľký hit mal názov 'Do You Really Want to Hurt Me?'. Skupina získala obrovskú popularitu aj vďaka piesni 'Karma Chameleon'.

Skupinu opustil v roku 1987 a rozbehol sólovú hudobnú kariéru. Pôsobil ako DJ a založil aj módnu značku B-Rude. Neskôr mal problémy s drogovou závislosťou. V októbri 2005 do svojho newyorského apartmánu zavolal políciu, ktorú chcel informovať o údajnej lúpeži. Podľa vyšetrovateľov však k incidentu nikdy nedošlo. Polícia vtedy u neho objavila 3,5 gramu kokaínu.

Podľa amerických zákonov mu hrozilo až 15-ročné väzenie, z ktorého napokon vyviazol iba s pokutou a piatimi dňami verejnoprospešných prác. V auguste 2008 následne priznal, že užíva drogy už päť rokov. Dodal, že sa chce zo závislosti vyliečiť.

Zdroj: SITA, -leh-
Foto:BoyGeorgeUK.com

Súvisiaci interpreti: Boy George