Americká hip-hopová skupina Outkast, ktorú tvoria hudobníci Antwan "Big Boi" Patton a "André 3000" Benjamin, nahráva nový štúdiový album. "To je všetko, čo k tomu zatiaľ môžem povedať. Nemôžeme ľuďom prezradiť, čo robíme. Najlepšie je iba vedieť, že niečo sa už kuchtí," uviedol Big Boi v rozhovore pre BBC Radio 1.

Dvojica z Atlanty nevydala žiaden nový materiál už štyri roky, pričom ich zatiaľ posledným počinom je soundtrackový album 'Idlewild' (2006). Big Boi však medzitým nahral debutovú sólovú nahrávku s názvom 'Sir Luscious Left Foot: The Son Of Chico Dusty', ktorá by mala vyjsť 6. júla.

Hosťuje na nej aj André 3000. "Objaví sa vo dvoch skladbách. Okrem toho produkoval jednu pieseň," dodal Big Boi. 35-ročný raper a producent pracoval na tomto albume od roku 2007, pričom vyjsť mal už minulý rok prostredníctvom Jive Records. Vydanie albumu sa však neustále posúvalo, preto začal uvažovať o zmene vydavateľstva. Už v júli minulého roka vyhlásil, že by chcel opustiť Jive Records a podpísať zmluvu s Def Jam. To sa však podarilo až v polovici marca 2010.

Medzi hosťami na nahrávke figurujú mená ako Raekwon, Mary J. Blige, George Clinton, Jadakiss, T.I., Jamie Foxx alebo Chris Brown. Big Boi vydal z albumu už celkovo päť singlov, konkrétne 'Royal Flush', 'Sumthin's Gotta Give', 'Ringtone', 'Fo Yo Sorrows' a 'Shine Blockas'.


Big Boi - 'Fo Yo Sorrows' (feat. Too Short, George Clinton & SamChris)

Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Outkast.com

Súvisiaci interpreti: Outkast