Americká speváčka Cyndi Lauper zverejnila tracklist i obal pripravovaného štúdiového albumu 'Memphis Blues', ktorý vyjde 22. júna prostredníctvom Downtown Records. Na bluesovom albume sa bude nachádzať dovedna jedenásť, väčšinou prerobených piesní.

Päťdesiatšesťročná Lauper album nahrávala s producentom Scottom Bomarom, spolupracovala tiež s Allenom Toussaintom, B.B. Kingom, Charliem Musselwhiteom a Jonnym Langom. Album 'Memphis Blues' speváčka už promuje na koncertoch po Severnej Amerike, o vystúpeniach v Európe muzikantka zatiaľ neuvažuje. Cyndi Lauper vstúpila na hudobnú scénu v roku 1977. O šesť rokov neskôr zaznamenala veľký úspech, keď vydala debutovú nahrávku 'She's So Unusual' (1983).

Nachádzali sa na nej hity 'Girls Just Want to Have Fun', a 'She Bop A Time After Time'. Dodnes sa z tohto albumu predalo na celom svete viac ako 19 miliónov kópií. Ikona osemdesiatych rokov na tento úspech nadviazala o tri roky neskôr druhou štúdiovkou 'True Colors' (1986). Známa obhajkyňa ľudských práv sa v deväťdesiatych rokoch síce vytratila z hitparád, no o svojich hudobných kvalitách presviedča naďalej. Príkladom je jej ostatný album 'Bring Ya To The Brink' (2008), za ktorý získala nomináciu na Grammy v kategórii Najlepší elektronický / tanečný album.

Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Cyndi Lauper