Do Bratislavy zavíta jediný žijúci člen klasickej štvorky legendárnej americkej punk-rockovej formácie Ramones Marky Ramone so svojim projektom Blitzkrieg.

V Majestic Music Clube vystúpi v stredu 1. septembra po 21:00. Ako spevák jeho sprievodnej skupiny sa v slovenskej metropole predstaví Michale Graves, ktorý niekoľko rokov pôsobil v kapele Misfits. V nej hrával v rokoch 2001 - 2005 aj samotný Marky Ramone. Bubeník Ramones predtým na Slovensku koncertoval na festivale Hodokvas v júli 2007. V rámci tohtoročného európskeho turné zavíta aj do Českej republiky, kde sa už v sobotu 17. júla ukáže na vypredanom festivale Colours of Ostrava. Len jeden deň po Bratislave odohrá Marky Ramone vystúpenie na rakúskom festivale Two Days a Week vo Wiesene, na čo nadviaže ďalšími koncertami.

Marky Ramone, občianskym menom Marc Steven Bell, pôsobil v kultovej formácii Marky Ramone, Ramones v rokoch 1978 - 1983 a následne v rokoch 1987 - 1996, teda až do ukončenia pôsobenia skupiny na scéne. Niekoľkoročná absencia v kapele bola spôsobená alkoholom, s ktorým inštrumentalista dlho bojoval. Traja zakladatelia Ramones, spevák Joey, basgitarista Dee Dee a gitarista Johnny, zomreli v rokoch 2001 - 2004 a Marky Ramone je tak jediným žijúcim členom najdôležitejšej zostavy kapely. Jeho najnovšia skupina Marky Ramone's Blitzkrieg sa zatiaľ prezentovala debutovým singlom When We Were Angels.

--
Zdroj: SITA
Foto: Markyramone.com

Súvisiaci interpreti: Misfits, Ramones