Presne po roku sa štáb filmu Kajínek vrátil do väznice v Mladej Boleslavi. Tentokrát tu nenakrúcali zábery do už hotového thrilleru, ale do videoklipu, ktorý vznikal k ústrednej piesni filmu s názvom Samota. Na ponurých miestach starého väzenia a za mrežami sa tak ocitla spevácka dvojica Lucie Bílá a Kamil Střihavka, ktorí ústrednú skladbu k filmu naspievali.

Autor hudby Noid, ktorý tam pred rokom nakrúcal v úlohe Kajínkovho spoluväzňa, mohol zostať doma na slobode. Rovnako ako aj autor textu Lukáš Procházka, ktorý zvíťazil v konkurencii 200 návrhov vo verejnej súťaži produkcie o text k piesni. Zábery do videoklipu Samota sú vôbec poslednými zábermi, ktoré k filmu Kajínek vznikli. Do scény, kedy sa na Luciu znáša papierový dážď preto režisér klipu použil symbolicky ako rekvizitu na kúsky roztrhaný scenár k filmu.

Klip režíroval spoluscénarista filmu Marek Dobeš, ktorý pracoval i na tzv. Filme o filme ku Kajínkovi. Na svojom konte má aj celovečernú komédiu Choking Hazard a množstvo videoklipov, napríklad pre kapely Arakain, Seven alebo Doga.


Lucie Bílá a Kamil Střihavka - Samota (titulná pieseň k filmu Kajínek)

Samotný film sa do kín dostane už o niekoľko dní - 12. augusta 2010.

Film Kajínek (réžia a scenár: Petr Jákl ml.) je inšpirovaný skutočným prípadom Jiřího Kajínka, ktorý bol odsúdený ako prvý nájomný vrah k doživotnému väzeniu. Pozornosť na seba strhol neuveriteľným útekom z väzenskej pevnosti Mírov a následným päťdenným pobytom na slobode. Medializácia prípadu neskôr poukázala na množstvo nedostatkov počas vyšetrovania a procesu, kedy Kájinek neprestal tvrdiť, že je nevinný.

Vzhľadom k žánru tvorcovia filmu o deji príliš veľa neprezrádzajú. Natáčanie priamo v Mírove však napovedá, že film zachytí i Kajínkov fenomenálny útek, fotografie z filmu ukazujú Kajínkai na slobode, na niektorých dokonca strieľa z pištole. Kajínkovu advokátku, ktorá pátra po nových dôkazoch v prípade, si zahrala Tatiana Vilhelmová.

K sfilmovaniu svojho prípadu dal Jiří Kajínek súhlas, nemal však právo do svojho stvárnenia zasahovať a podobu filmu ovplyvňovať.

Trailer k filmu:



Film o filme Kajínek:



Redakciu Hudba.sk informovala Katarína Petrenko.

--
Foto: Dušan Šimánek - Luciebila.com

Súvisiaci interpreti: Kamil Střihavka, Lucie Bílá