Slovenská skupina Raindown dnes vydáva nový štúdiový album s názvom Inkognito. Novinka obsahuje dovedna jedenásť skladieb, ktoré sú výrazne ovplyvnené americkou rockovou scénou. Krst albumu sa podľa speváka Petra Debnára uskutoční najskôr v polovici októbra.

Skladby albumu, ktorý muzikanti začali nahrávať v roku 2009 v prešovskom štúdiu 7 s producentom Vladimírom "Randy" Gnepom, otextoval Jozef Husovský a Miroslava Roguľová. Podľa slov lídra kapely sú texty na novom albume najmä o vzťahoch a o tom, čo vo vzťahoch zažili. "Album zachytáva hlavne veci, ktoré sme si uvedomili, a ktoré nás posunuli ďalej," prezradil Peter v auguste v rozhovore pre Hudba.sk. Na nahrávke sa podieľali aj hudobní hostia ako Ján Pastirčák zo skupiny Out Of Control, Michal Brandýs zo skupiny Hrdza alebo Martin Husovský z formácie Komajota.

Skupina Raindown vznikla v roku 2004 v Prešove. Tvoria ju Peter Debnár (spev a gitara), Ján Majerčin (gitara), Tomáš Durkáč (basgitara) a Eduard Kiss (bicie nástroje). V roku 2005 sa formácia dostala do povedomia zásluhou autorskej súťaže Coca-Cola PopStar a následne vydala debutový album Lonely (2005). V ďalších rokoch spolupracovala na rôznych projektoch ako napríklad kompilačnej nahrávke Jarove pesničky - Pocta Jarovi Filipovi (2008) či albume mladých slovenských interpretov Mladá Vlna (2008). Na ich druhom štúdiovom albume Svet na míle (2008) sa producentsky podieľal Ivan Tásler zo skupiny IMT Smile.

--
Zdroj: SITA, mk
Foto: Myspace.com/theraindown

Súvisiaci interpreti: Raindown