Americký raper Talib Kweli prostredníctvom svojho Twitter konta oznámil, že pripravuje vydanie nového albumu. Jeho v poradí piata sólová nahrávka sa bude volať Gutter Rainbows, pričom raper prezradil, že k tomuto názvu ho inšpiroval román Kto chytá v žite (1951) od J. D. Salingera.

Dátum vydania nie je zatiaľ známy, podľa slov 35-ročného rodáka z newyorského Brooklynu to však bude ešte pred Vianocami. Producentsky by sa na albume mali podieľať M-Phazes, Symbolyc One, Ski Beatz, E. Jones alebo Hi-Tek, s ktorým Talib Kweli tvorí projekt Reflection Eternal. Album vyjde prostredníctvom raperovho vlastného labelu Blacksmith Records.

Talib Kweli, celým menom Talib Kweli Greene, debutoval v roku 1998 spoločným albumom s raperom Mos Defom, ktorý dostal názov Mos Def & Talib Kweli Are Black Star. O dva roky neskôr vydal s Hi-Tekom nahrávku Train Of Thought. Jeho sólový debut s názvom Quality vyšiel v roku 2002, po ňom nasledovali nahrávky The Beautiful Struggle (2004), Right About Now (2005) a Eardrum (2007). V rovnakom roku ako posledný spomínaný album vydal Kweli aj nahrávku Liberation s producentom Madlibom. Zatiaľ poslednou Kweliho štúdiovkou je druhý album Reflection Eternal s názvom Revolutions Per Minute, ktorý sa dostal na pulty predajní 18. mája tohto roka.

Informácie zverejnila webová stránka 2dopeboyz.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/talibkweli

Súvisiaci interpreti: Talib Kweli