Putovné podujatie Electronic Beats Festival, ktoré oslavuje desať rokov na scéne, sa tento rok uskutoční aj vo Viedni. V piatok 19. novembra v rámci neho v Gasometri vystúpi anglická new wave skupina Human League, ktorá v 80. rokoch ako jedna z prvých elektronických formácií prerazila aj komerčne. Jej súčasnú zostavu tvoria Joanne Catherall, Philip Oakey a Susan Ann Sulley. Na jeseň trojica chystá nový, v poradí deviaty štúdiový album.

Putovné podujatie Electronic Beats Festival, ktoré oslavuje desať rokov na scéne, sa tento rok uskutoční aj vo Viedni. V piatok 19. novembra v rámci neho v Gasometri vystúpi anglická new wave skupina Human League, ktorá v 80. rokoch ako jedna z prvých elektronických formácií prerazila aj komerčne.

Jej súčasnú zostavu tvoria Joanne Catherall, Philip Oakey a Susan Ann Sulley. Na jeseň trojica chystá nový, v poradí deviaty štúdiový album.

Okrem Human League akciu obohatí i francúzska formácia Nouvelle Vague, ktorá sa v roku 2007 predstavila na slovenskom festivale Wilsonic a o dva roky neskôr na sólovom koncerte v Bratislave. Vstupenky na viedenskú edíciu Electronic Beats Festivalu sa budú predávať aj prostredníctvom slovenskej siete TicketOne.

Human League - Don't You Want Me (z albumu Dare, 1981)


Zdroj: SITA
Foto: Thehumanleague.net

Súvisiaci interpreti: Human League