"Zahrievacie" koncerty aktuálnej šnúry kapely YouCoco s názvom Big Now! Tour 2010 sa uskutočnili už v septembri v Banskej Štiavnici a Brezne, alternatívne duo z Trenčína zahralo aj na otváracej akcii vynoveného brnianskeho klubu Fléda. V Prahe dievčatá predskakovali britského objavu The Cesarians a posledné dva koncerty odohrali minulý víkend v Košiciach a v Prešove. Jesenné turné v októbri pokračuje ďalšími vystúpeniami na Slovensku, ale aj v Rakúsku a Nemecku.

Objav slovenskej nezávislej scény na aktuálnej šnúre propaguje najmä skladby zo svojho debutového albumu Big Now!, ktorý vyšiel začiatkom júna na značke Deadred / Starcastic Records a doteraz zaznamenáva veľmi priaznivé ohlasy u kritikov aj poslucháčov.

Radka a Ria obohatili svoj koncertný zvuk o klávesy, ktoré spoločne s basovou gitarou alternujú v niektorých skladbách namiesto základnej zostavy gitara + bicie. Pridali aj dvojhlasy, ktoré sú i ozdobou oceňovaného štúdiového debutu. Návštevníci koncertov tak od nich môžu očakávať peknú porciu energie a autentického "melodického hluku", podaného s veľkou dávkou ženského šarmu.

V najbližších týždňoch sa YouCoco predstavia v ďalších slovenských mestách, na dva koncerty si odskočia aj do zahraničia a celé turné Big Now! Tour 2010 ukončia krstom albumu v bratislavskom Nu Spirit Clube.

YouCoco - Big Now! Tour 2010:

09/10 Detva, K–klub (SK)
14/10 Trnava, Artklub (SK)
15/10 Kremnica, Kino Akropola (SK)
16/10 Piešťany, Kursalon (SK)
21/10 Banská Bystrica, Klub 77 (SK)
22/10 Wels, Alter Schlachthof (A)
23/10 Passau, Tabakfabrik (D)
29/10 Ružomberok, Čajovňa Relax (SK)
30/10 Dunajská Streda, NFG (SK)
04/11 Bratislava, NuSpirit (SK)

Zaujímavé postrehy a zápisky z turné môžete sledovať na oficiálnej Facebook stránke Big Now! Tour 2010.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Martin Turzík z vydavateľstva Deadred Records.

Súvisiaci interpreti: YouCoco