Americká rocková skupina Van Halen začala so spevákom Davidom Leem Rothom nahrávať nový štúdiový album. Kapela s ním v zostave naposledy vydala nahrávku pred 26 rokmi, konkrétne úspešný album s názvom 1984, ktorý obsahoval megahit Jump. Lee Roth v roku 1985 skupinu opustil, no následne sa do nej niekoľkokrát vrátil - prvý raz v roku 1996, potom v roku 2000 a najnovšie v nej pôsobí od roku 2006.

Počas absencie Leeho Rotha boli spevákmi skupiny Sammy Hagar a Gary Cherone. O spoločnej práci na novej štúdiovke médiá informovali už vlani v lete. Producentom albumu bude John Shanks, ktorý v minulosti spolupracoval s kapelami ako Bon Jovi alebo Take That. Termín vydania nahrávky ani jej názov zatiaľ nie je známy. Podľa magazínu Billboard by po vydaní nového albumu malo nasledovať aj turné pod hlavičkou Live Nation.

Zatiaľ posledným štúdiovým materiálom kalifornskej formácie je 13 rokov stará nahrávka Van Halen III (1998). Vokálne sa na nej podieľal spevák Gary Cherone. Dovedna nahrala skupina 11 štúdiových nahrávok, z ktorých v USA predala viac než 56 miliónov kópií. Na základe týchto údajov sú 19. najpredávanejšou skupinou histórie. V súčasnosti Van Halen tvoria bratia Eddie a Alex Van Halenovci, Eddieho syn Wolfgang a spomínaný David Lee Roth.

Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/vanhalen

Súvisiaci interpreti: Van Halen