Brazílsky DJ Marky za vyše dvadsať rokov, ktoré si odkrútil za gramofónmi, pozdvihol DJing a produkciu hudby na úplne nový level. Už tento piatok to slovenským fanúšikom opäť predvedie na jednej z najväčších klubových akcií na Slovensku - Special Place Indoor Festival_FM. Značka, ktorá na Slovensko už priniesla mená ako Subfocus, Noisia, Andy C, Adam F, High Contrast, Aphrodite či Scratch Perverts, má pre svojich priaznivcov aj "last minute prekvapenie" v podobe výrazne zníženého vstupného.

DJ Marky sa na scéne pohybuje už od polovice 90. rokov, kedy jungle a drum&bass začal dobýjať svetové kluby. Napriek tomu, že sa talentovaný dídžej v tom období venoval štýlom ako hip-hop, funk či techno, využil svoju populárnu rezidentúru v Sao Paule a začal sa venovať undergroundovému importu z Londýna, ktorý okamžite zaujal jeho pozornosť.

S neuveriteľnou chuťou a pasiou sa DJingu venuje dodnes, no patrí zároveň aj medzi uznávaných producentov. Veľký tresk prišiel do Brazílie, keď na pravidelnej londýnskej akcii Movement spozorovala Markyho producentský talent legenda drum&bassovej scény Bryan G. Stačil jediný track, ktorý Brazílčana na začiatku nového milénia katapultoval medzi najväčšie hviezdy tanečnej scény - LK, na ktorom sa spolupodieľal XRS a neskôr vo vokálnej verzii aj Stamina MC.


DJ Marky & XRS feat. Stamina MC - LK

Marky ale nezaspal na vavrínoch. Hnaný dopredu úspechom LK vydal v roku 2001 jednu z najlepších kompilácií všetkých čias – The Brazilian Job. Tento album plne zobrazoval všetky Markyho prednosti. V tej dobe nebolo bežné, aby drum&bassový DJ nielen skvele vyberal a miešal tracky, ale aj preukazoval nesmiernu charizmu a skrečoval. Aj dnes, po rokoch cestovania po celej planéte, je Marky stále jedným z najžiadanejších dídžejov v klubovom a festivalovom svete. Ako príklad môže slúžiť fakt, že bol headlinerom najväčšieho festivalu v Brazílii deväť rokov po sebe.

Jeho produkcia sa objavila nielen na mnohých kompiláciách, ale aj v setoch popredných DJov. Úspešný je nielen jeho label Innerground Records, ale aj značka DJ Marky & Friends, ktorá má rezidentúru na mnohých miestach planéty, napr. v Londýne, Paríži, Tokyu, či Sao Paule.

Dj Marky sa opäť predstaví slovenskému publiku už tento piatok (21.10.) v rámci festivalu Special Place_FM v bratislavskom Majestic Music Clube. Doprovod mu bude robiť vychádzajuca hviezda MC Darrison, ktorý zažiaril na letnom festivale Let it Roll. Popri nich vystúpi aj britské duo Loadstar a MC Texas, D Kay z Rakúska, slovenské hviezdy ako B-complex a L Plus, česká DJka Katcha spolu s MC Katrin a ďalší.


DJ Marky - D&BTV LIVE 86

Special Place Indoor Festival_FM
21. a 22. október 2011
Majestic Music Club, Bratislava

Kompletný lineup:

piatok 21. október

DJ Marky (BRA) & MC Darrison (UK)
Blupcat
L Plus
Olis Bakulu
Slight
MC Aktiff
VJs Akasha

sobota 22. október:
Loadstar (Xample + Lomax) & MC Texas (UK)
D Kay (Ill Skillz, AT)
Katcha & MC Katrin (CZ)
B-complex
Soundphreakers
MC Aktiff + špeciálny hosť
VJs Akasha

Lístky sú v predaji na www.tixy.sk.

Zníženie vstupného o polovicu: Festival Special Place_FM má nového generálneho partnera Energetické centrum, vďaka ktorému sa necelý týždeň pred akciou výrazne znižuje cena vstupeniek - dvojdňový vstup je možné zabezpečiť si len za 7,90 eur a jednodňové lístky za 4,90 eur. Všetkým, ktorí si už lístky zakúpili za pôvodnú cenu 14,90 eur (permanentka) alebo 9,90 eur (jednodňový vstup), budú peniaze, ktoré tvoria rozdiel, vrátené na bráne festivalu.

"Jednoducho prídete na Special Place_FM, predložíte svoju už zakúpenú vstupenku a vráti sa vám buď 7 eur alebo 5 eur v závislosti od typu lístka," odkazujú organizátori a dopĺňajú: "Nakoľko sa už predala viac ako polovica lístkov, je úplne zrejmé, že po zvyšných sa len tak zapráši. Nenechávajte si tak ich kúpu na poslednú chvíľu, počet lístkov v predpredaji je obmedzený na 800 kusov, a je viac ako pravdepodobné, že sa po znížení ceny vykúpia za pár dní."

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Boris Daniel z tíme Special Place Indoor Festivalu. Viac informácii nájdete na www.specialplace.sk.