Organizátori letného festivalu Bažant Pohoda dnes oznámili, že na 16. ročník, ktorý sa začne o 240 dní na trenčianskom letisku, predali už deväťtisíc permanentiek. Ako avizovali už pri spustení predpredaja, po dosiahnutí tejto hranice sa cena trojdňovej vstupenky zvyšuje na 85 eur. Do konca predpredaja sa už meniť nebude. Priamo na mieste sa budú lístky predávať za 99 eur, avšak len v prípade, že sa nevypredajú už predtým.

Kapacita festivalu zostáva 30-tisíc ľudí, z toho platiacich by malo byť približne 24-tisíc. Napriek výbornému predpredaju zatiaľ nebolo zverejnené meno žiadneho interpreta. Viac než pol roka pred letnou edíciou festivalu sa bude po prvýkrát konať jeho jesenná verzia - Pohoda Indoor Camping Festival (PICF). Prvé potvrdené mená pre letný festival tak zrejme budú ohlásené až po skončení jesennej akcie alebo priamo na nej.

Na PICF sa 25. a 26. novembra predstaví množstvo domácich aj zahraničných kapiel na čele s britskou formáciou Hadouken!. Vystúpia tiež New Young Pony Club, The Death Set, Esben and the Witch, Polar Bear, Kroke, Le Payaco, B-Complex, Puding pani Elvisovej, Longital, Marián Varga, Bene či Mňága a Ždorp. V programe sú aj diskusie, tanečné workshopy, filmové projekcie či divadlo. Podujatie má obmedzenú kapacitu 2 500 návštevníkov. Obmedzený je aj priestor stanového tábora - zmestí sa doň 240 dvojmiestnych stanov, respektíve tomu zodpovedajúci počet viacmiestnych stanov, pričom jedno stanové miesto môže mať maximálny povolený rozmer 2,5 x 2,5 metra.

Informáciu zverejnila webová stránka Pohodafestival.sk.

--
Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk