Prvý ročník netradičného podujatia Pohoda Indoor Camping Festival (PICF), ktorý je označovaný aj za jesennú Pohodu, prinesie už o týždeň bohatý program plný hudby, ale aj filmov, divadla, literatúry či diskusií. Hudobné lahôdky sú pritom rovnomerne rozložené do oboch dní festivalu a program je vystavaný tak, že na rozdiel od letného festivalu môžu návštevníci stihnúť takmer všetko.

Presne o týždeň, 25. novembra sa na trenčianskom výstavisku predstavia energické kapely The Death Set, Hadouken!, Talkshow a Puding Pani Elvisovej, ktoré obsadia prvé z dvoch veľkých pódií. Na tom druhom si v piatok zahrajú českí pesničkári Fiordmoss, jazzoví experimentátori Polar Bear a britskí Esben and the Witch, pre ktorých bude vystúpenie na PICF možnosťou vynahradiť fanúšikom nedokonalý koncert z letnej Pohody, ktorý odohrali na požičaných nástrojoch.

Na treťom hudobnom pódiu vystúpia poľskí Kroke, MCH Band a Dagmar Krause, Longital, Dva, PPE DJs a stroon, ktorý naživo predstaví svoje nové EP Smithereens. Piatkový program začne o 17:00 a okrem hudby ponúkne aj filmy a diskusie na tému Nežnej revolúcie či domácej alternatívnej hudobnej scény počas obdobia totality. Trenčiansky Pohoda Indoor Camping Festival je totiž voľným pokračovaním podujatia Koncert pre všímavých, ktorý sa posledné tri roky konal vždy 17. novembra v Bratislave.

V sobotu na výstavisku roztancujú fanúšikov Pitandwefall z Fínska, francúzsko-americký projekt Paris Suit Yourself, ktorý očaril aj návštevníkov ostatnej Bažant Pohody, či electropopový headliner z Londýna New Young Pony Club.



Na druhom stagei sa zo zahraničných mien predstaví Sophie Barker a Submotion Orchestra. Na najväčších pódiách dostane priestor aj unikátny projekt klasických hudobníkov a amatérskych rómskych spevákov afterPhurikane, Marián Varga a Noneto, najväčší slovenský hudobný export B-complex, kapela Sto múch, Le Payaco, české legendy Mňága a Žďorp a Půlnoc, či spestrenie z Ukrajiny Zapaska. Tretí stage v sobotu obsadia výhradne slovenské a české projekty ako Jelly Belly, Luno, Vandali, Got Blue Balls, Bene s Rolandom Kánikom, WWW, Ink Midget & Pjoni, či Dynamo Team.

Podrobný program Pohoda Indoor Camping Festivalu 2011 s časmi jednotlivých vystúpení nájdete TU.

Hlavnou atrakciou pre dvojdňových návštevníkov bude určite kempovanie vo vyhrievaných halách, ktoré je aj podľa odozvy zo zahraničia úplným unikátom. Haly budú temperované na 10 stupňov Celzia, čo je teplota, aká sa bežne vyskytuje aj počas letného festivalu Bažant Pohoda na trenčianskom letisku. Veľkokapacitná hala pre návštevníkov z vlastnými stanmi bude mať svoju recepciu, úschovňu, sprchy i bar, takže tu vznikne malé stanové mestečko pod strechou.

Fanúšikov festivalu Pohoda určite poteší aj jedinečná možnosť zakúpiť si vstupenky na letný festival Bažant Pohoda 2012 za zvýhodnenú cenu 69 eur, pričom v súčasnosti je cena permanentky 85 eur. Na trenčianskom výstavisku bude v prevádzke Pohodashop, kde bude možné zakúpiť si jednu permanentku za zvýhodnenú cenu na osobu.

Viac informácií o Pohoda Indoor Camping Festivale nájdete na stránke www.pohodafestival.sk/picf.

--
Foto: Facebook.com/newyoungponyclub