Správa o novej ankete zameranej na to najhoršie zo slovenského šoubiznisu v prvej chvíli pripomínala prvoaprílový žart. Už od leta 2011 totiž funguje kapela s netradičným názvom Zlokot, ktorá v marci vydá debutový album. A dnes sa dozvedáme, že takisto v marci budú "udeľované" anticeny Zlokot. Nominované osobnosti už aj majú svoje karikatúry, pozrite si ich v galérii.

Ako sme sa dozvedeli od gitaristky skupiny Zlokot Stanky Apfelovej, nejde o "vykrádačku" ani o podivnú náhodu. Organizátori ankety, v ktorej môže národ rozhodnúť o najmenej obľúbených interpretoch, hercoch či televíznych programoch (viac info v druhej časti článku), sa totiž inšpirovali práve názvom kapely, ktorá patrí medzi najsľubnejšie nové mená na slovenskej scéne. Skupina Zlokot s použitím rovnakého názvu súhlasila pod podmienkou, že v projekte bude znieť jej skladba.

"Sami sa nám ozvali, či s tým budeme súhlasiť. V podstate dohoda bola taká, že tam spomenú, že je to podľa kapely Zlokot. Mali by sme tam aj vystúpiť ako kreslená kapela so skladbou Môj malý biznis, v ktorej sa spomína cena Zlatý Zlokot," prezradila Stanka pre Hudba.sk, pričom dodala, že za použitie názvu nemá kapela žiadnu finančnú kompenzáciu. Štvorici hudobníkov, ktorým recesia a nadhľad rozhodne nechýba, sa nápad na anticeny pozdával a možnosť byť súčasťou animovaného galavečera berú ako dobrú príležitosť na zviditeľnenie.

Superkapela, ktorú okrem Stanky Apfelovej (Got Blue Balls) tvorí aj raper Lyrik (JSS, Modré hory), multiinštrumentalista a producent Erik "Losos" Horák a bubeník Michal Lašán (obaja Noisecut), vydá 3. marca v nezávislom vydavateľstve Slnko Records debutový album s názvom Slowakische idiot. V rovnaký deň sa Zlokot predstaví aj na odovzdávaní cien Radio_Head Awards.


O cenu Zlokot "zabojuje" Cmorik, Majk Spirit i Máziková

Tvorcov ankety z populárnej internetovej televízie Lokal TV inšpirovali známe americké filmové anticeny Zlatá malina, ktoré fungujú už od 80. rokov a v ktorých 700-členná porota vyberá tie najhoršie výkony a filmy. "Víťazov" ankety Zlokot však určia samotní diváci a fanúšikovia výberom svojich najmenej obľúbených spevákov, hercov, moderátorov a televíznych programov. Výsledky sa dozvieme 15. marca v animovanom odovzdávacom galavečere, ktorý bude moderovať známy "multitalentovaný čávo" Rytmaus.

"Nápad vznikol počas roka 2012. Mali sme pocit, že Slovensko si zaslúži mať konečne vlastné ceny o najneobľúbenejších interpretov či najneobľúbenejšie programy. Keďže konkurencia je každý rok väčšia, rozhodli sme sa spustiť divácku anketu Zlokot a dať tak šancu divákom rozhodnúť o tom, čo sa im nepáči v mediálnom priemysle," hovorí jeden z tvorcov, ilustrátor Jakub Kroner.

O nomináciách rozhodli diváci na stránke Lokaltv.sk, kde mohli do 15. februára podľa vlastného uváženia nominovať ľubovoľných interpretov alebo programy, ktoré sa im najmenej páčili v roku 2012. V už prebiehajúcom druhom kole si môžu návštevníci stránky do konca februára vybrať spomedzi troch nominovaných a rozhodnúť tak o víťazovi "prestížnej" ceny Zlokot.

"Veríme, že cena Zlokot má nádej odštartovať na Slovensku pozitívnu vlnu sebareflexie. A že sa v budúcnosti môžeme tešiť na zabudnuteľné výkony a programy nášho mediálneho sveta," dodáva Kroner, ktorý na projekte Lokal TV spolupracuje s Matejom Holubom. Pozrite si ich karikatúry nominovaných osobností v galérii. Ináč, vtipné je, že aj samotná Lokal TV je medzi nomináciami...

Nominácie na ceny Zlokot:

Najneobľúbenejší herec: 
Ján Koleník
Maroš Kramár
Štefan Skrúcaný

Najneobľúbenejšia herečka:
Zuzana Fialová
Nela Pocisková
Zdena Studenková

Najneobľúbenejší spevák:
Peter Cmorik
Tomi Popovič
Majk Spirit

Najneobľúbenejšia speváčka:
Eva Máziková
Dara Rolins
Zuzana Smatanová

Najneobľúbenejší moderátor:
Roman Juraško
Vilo Rozboril
Patrik Švajda

Najneobľúbenejšia moderátorka:
Adela Banášová
Erika Judínyová
Zlatica Puškárová

Najneobľúbenejší TV program:
Farma
Farmár hľadá ženu
Modré z neba

Najneobľúbenejší TV seriál:
Panelák
Ordinácia v ružovej záhrade
Horúca krv

Najneobľúbenejší animovaný serial:
Lokal TV
Luníček a Perešníček
Ovce.sk

Text: Patrik Marflák (Zlokot vs. Zlokot), Propaganda House (info o ankete a nominácie)
Foto: Lokal TV

Súvisiaci interpreti: Zlokot