Americká hip-hopová skupina nepripravuje nový album, ako to minulý mesiac uviedla raperka a herečka Queen Latifah, ktorá v minulosti pôsobila ako ich manažérka. V rozhovore pre televíznu stanicu Revolt to vyhlásil člen tejto formácie Big Boi.

"Nepripravujeme nový album. Pôjdeme iba na turné, pretože oslavujeme dvadsiate výročie od vydania prvého albumu, takže to chceme osláviť s našimi fanúšikmi. Ja momentálne pracujem na sólovom albume, ktorý by som chcel vydať koncom roka," vysvetlil Big Boi.

V januári Outkast informovali, že výročné turné bude obsahovať vystúpenia na 40 festivaloch. Potvrdených je však len zopár, napríklad Coachella. Špekuluje sa teda o Glastonbury a fanúšikovia na Slovensku môžu stále dúfať, že držitelia šiestich cien Grammy a štyroch American Music Awards vystúpia aj na niektorom z festivalov v našom regióne. Do úvahy prichádza najmä Sziget, no prekvapiť môže aj český Hip Hop Kemp.

Dvojica, ktorej druhým členom je André 3000, debutovala v roku 1994 albumom Southernplayalisticadillacmuzik, po ktorom nasledovali nahrávky ATLiens (1996), Aquemini (1998), Stankonia (2000), dvojalbum Speakerboxxx/The Love Below (2003) a Idlewild (2006), ktorý je zároveň soundtrackom k rovnomennému filmu. Okrem toho majú Outkast na konte aj kompiláciu Big Boi and Dre Present... Outkast (2001). Big Boi debutoval ako sólový interpret v roku 2010 albumom Sir Lucious Left Foot: The Son Of Chico Dusty, na ktorý nadviazal nahrávkou Vicious Lies And Dangerous Rumors (2012).

Zdroj: SITA (Hiphopdx.com, archív)
Foto: Facebook.com/outkast

Súvisiaci interpreti: Outkast