Člen britskej skupiny Blur Graham Coxon si myslí, že spevácke súťaže typu Hlas (The Voice) alebo X Factor sú hanebné. V rozhovore pre Independent povedal, že nesúhlasí s ideou, že talentovaní umelci môžu dosiahnuť veľký úspech v hudobnom priemysle za taký krátky čas.

"Aby ste sa v čomkoľvek zlepšovali, musíte na sebe pracovať. Nič nepríde samé od seba," povedal 43-ročný anglický skladateľ, maliar a multiinštrumentalista. "Stať sa hudobníkom nie je čosi, čo k vám príde cez noc. Možno som v tomto staromódny, ale myslím si, že si to treba odpracovať," dodal Coxon, ktorý v apríli vydal už svoj ôsmy sólový album s názvom A+E.

Blur vznikli v roku 1988, debutový album s názvom Leisure vydali o tri roky neskôr. Po úspechoch v 90. rokoch ohlásili prerušenie činnosti, niekoľkokrát sa však na scénu vrátili. Naposledy vystúpili na odovzdávaní Brit Awards, najbližšie by sa mali predstaviť 12. augusta na záverečnom ceremoniáli letných olympijských hier 2012 v Londýne. Podľa frontmana Damona Albarna to bude ich posledný koncert.

Koncom júla Blur uvedú na trh boxset s názvom 21, ktorý sa bude skladať z celkovo 21 diskov. Okrem všetkých štúdiových albumov bude obsahovať aj 65 doteraz nevydaných skladieb, viac ako 130 menej známych piesní, tri DVD a knižku s predtým nepublikovanými fotografiami a novým rozhovorom s členmi kapely.
Informácie zverejnila webová stránka independent.co.uk.

Zdroj: SITA
Foto: Essy Syed - Facebook.com/grahamcoxonofficial

Súvisiaci interpreti: Blur, Graham Coxon