Anglický gitarista Jeff Beck zverejnil názov očakávaného albumu. Novinka Loud Hailer sa dostane na trh 15. júla v digitálnej forme, ale aj na CD a vinyle. Nahrávka bude obsahovať jedenásť skladieb, v ktorých bude možné počuť blues, funk, soul či elektronickú hudbu.

"Naozaj som sa chcel vyjadriť k niektorým odporným veciam, ktoré vidím v dnešnom svete," uviedol na margo albumu 71-ročný interpret. Na tvorbe skladieb sa podieľali aj speváčka Rosie Bones a gitaristka Carmen Vandenberg z londýnskej kapely Bones. Beck stretol hudobníčky na narodeninovej oslave bubeníka formácie Queen Rogera Taylora.

Jeff Beck plánuje podporiť nový album aj prostredníctvom turné, na ktoré s ním vyrazí legendárny Buddy Guy. Hudobník tiež plánuje vystúpiť 10. augusta v Hollywood Bowl, kde chce osláviť 50 rokov na scéne. Na podujatí sa predstavia aj špeciálni hostia, ktorých mená zatiaľ nie sú známe, vystúpi však aj orchester. Muzikant tiež vydá 12. júla knihu Beck 01.

Tracklist albumu Loud Hailer:

1. The Revolution Will Be Televised
2. Live In The Dark
3. Pull It
4. Thugs Club
5. Scared For The Children
6. Right Now
7. Shame
8. Edna
9. The Ballad Of The Jersey Wives
10. O.I.L.
11. Shrine  

Geoffrey Arnold "Jeff" Beck patrí k najuznávanejším a najvplyvnejším gitaristom súčasnosti. V roku 1965 nahradil Erica Claptona v skupine The Yardbirds, no už v roku 1967 založil vlastnú skupinu The Jeff Beck Group, s ktorou mu vyšli napríklad albumy Rough And Ready (1971) alebo Jeff Beck Group (1972).

Pôsobil tiež v skupine Beck, Bogert & Appice. Na konte má sólové nahrávky Blow By Blow (1975), Jeff Beck's Guitar Shop (1989), You Had It Coming (2001) alebo Emotion & Commotion (2010). Získal osem cien Grammy a dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy - raz ako člena skupiny The Yardbirds (1992) a druhý raz ako sólového umelca v roku 2009. 

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/jeffbeck

Súvisiaci interpreti: Jeff Beck