V decembri minulého roka ponúkol dídžej a producent Milan Lieskovský fanúšikom skladbu Twister, začiatkom tohto roka ďalšiu pieseň Move On nahranú so speváčkou Nicol Cache a producentom House Smileez. Celkom čerstvou novinkou je pesnička Bakaara, na ktorej s ním spolupracoval aj producent Yanco.

"Africká téma vyplynula z vokálu, ktorý sme v tracku použili. Automaticky sme preň začali hľadať aj názov inšpirovaný Afrikou," hovorí Milan Lieskovský. Napokon sa zhodli na mene Bakaara, čo je meno najväčšieho a najznámejšieho trhoviska v Somálsku. "Dostať na ňom naozaj všetko od ovocia, cez oriešky až po benzín či lieky, Bakaara je však neslávne známa hlavne ako miesto, kde nie je problém kúpiť ani samopal, granáty alebo protiraketové strely," vysvetľuje známy dídžej.

Aj video ku skladbe je "africké" - zachytáva súboj dvoch znepriatelených kmeňov, našťastie len na poli tanečnom. "Klip vymyslela a zrežírovala Zuzana Marianková, jej je aj idea o tanečnom boji, ktorý sa nakoniec skončí mierom medzi oboma tábormi," hovorí Lieskovský. Náročná koncepcia vyžadovala pomerne veľké priestory (nakrúcalo sa v krytej paintballovej hale) a hlavne koordináciu niekoľkých desiatok mladých tanečníkov a tanečníc. "Všetci sa prihlásili po našej výzve na facebooku, na nakrúcaní sa napokon zišla partia skvelých mladých ľudí," teší sa Milan z výsledku.

Bakaaru už môžete počuť z rádií zameraných na tanečnú hudbu, počas leta bude znieť aj na festivaloch a openair akciách, na ktorých bude Milan Lieskovský hrať. Jeho zatiaľ posledný album nazvaný Genesis vyšiel v roku 2011, nad novým ešte neuvažuje. V priebehu tohto roka však plánuje zverejniť aj single Hit It Hard (feat. David Hudáček a Yanco), Run (feat. Suvereno a Eddie Sender) a Just A Dream (feat. Matthew Wolf a Nicol Cache). 


Informácie pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigalová - manažérka DJ Milana Lieskovskeho.

Foto: Nicole Cache

Súvisiaci interpreti: Milan Lieskovsky