Aj Paľo Habera vie vystrúhať poklonu ako sa patrí, pokiaľ sa pred neho postaví súťažiaci, ktorý má naozaj čo ponúknuť. Vo štvrtom kastingovom kole ho takpovediac do kolien dostal 18-ročný Peter Farkašovský, pri ktorom Paľo priznal, že žiarli.

"Keď som mal tvoj vek, tak som si len tak dudral popod nos. Ty si pre mňa absolútny úkaz. Si jeden z najlepších spevákov, akých som doteraz na tomto kastingu videl. Rovno do finále môžeš ísť," nešetril chválou Pavol Habera. Následne ho prirovnal k bývalému superstaristovi Martinovi Harichovi. "Podľa mňa si typovo niečo ako Martin Harich, ak si pamätáš, ale spievaš o triedu lepšie ako Martin," vypočul si potešujúce slová Peter. Pred porotou sa predviedol skladbou Russian Rulette od Rihanny, ktorá je jedným z jeho hudobných idolov.

Habera mu do budúcnosti odporučil udržať si svoju skromnosť, vyberať si tie správne pesničky a aby sa riadil svojou vlastnou hlavou. "Preplávaj touto súťažou tak, ako sa patrí a neurob nám hanbu," znela záverečná výzva z úst porotcovskej stálice, ktorá nedávno ponúkla svojim priaznivcom singel z dielne domovskej kapely Team

Podľa toho, čo sme sa zatiaľ o Petrovi dozvedeli, to vyzerá tak, že sme spoznali nielen nového speváka, ale i hudobníka, ktorý síce v priebehu súťaže bude bojovať o víťazstvo piesňami z dielne iných autorov, no už teraz dosť vlastných pesničiek, ktoré by chcel dať von prostredníctvom debutového albumu. Bude zaujímavé sledovať, či sa dopracuje až k zrealizovaniu tohto svojho sna a či mu k tomu dopomôže práve účinkovanie v SuperStar. 



Keď sa ženská časť poroty vzoprie tej mužskej

Sú súťažiaci, pri ktorých komplet celej porote padá sánka pri skvelých výkonoch, či takí, pri ktorých majú hneď jasno, že v šou nemajú čo robiť. No zaujímavé sú aj tie momenty, kedy majú porotcovia na súťažiacich odlišné názory. Pri 17-ročnej Barbore Hazuchovej z Liptovského Mikuláša nastala výmena názorov medzi ženskou a mužskou časťou poroty.

Barbora zaspievala skladbu Feeling Good, ktorou rozprúdila protichodné stanoviská porotcov. Ondřej Soukup ju stopol a vyjadril sa, že je proti jej postupu. Klára Vytisková, naopak, počula v jej prejave Rihannu a Barbora ju bavila. "Je tam strašne veľa zlozvykov," pridal sa k Ondřejovi aj Paľo Habera. Tu už nastúpila Marta, ktorá speváčku označila za éterickú vílu, ktorú chce vidieť ďalej.

"Chlapci majú v niečom pravdu, ale pekne ti to spieva, mala by si ísť ďalej," dodala Klára. Ondřej však priznal, že v nej vidí potenciál, a tak jej nakoniec dal svoje áno. Habera sa tiež rozhodol dať jej šancu. Z veľmi nesúrodého vyjadrenia porotcov sa nakoniec vykľulo štvorhlasné áno, ktoré Barboru poslalo ďalej.



TIP: Pozrite si najlepšie nové videoklipy

Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Facebook.com/SuperStarNovaEra