Anglická indierocková kapela Bloc Party zverejnila pieseň Stunt Queen, ktorá je ich prvou skladbou od vydania albumu Hymns (2016). Ten vyšiel koncom januára a ide o prvú nahrávku skupiny, na ktorej sa podieľali už aj noví členovia - bubeníčka Louise Bartle a basgitarista Justin Harris.

"Skladba Stunt Queen vznikla z nápadu, ktorý sme dostali ešte začiatkom tohto roka počas austrálskeho turné. Išlo o ideu, na ktorej sme pracovali počas zvukových skúšok, pričom šlo o jeden z prvých spoločných nápadov po príchode Justina a Louise do skupiny," vysvetlil vznik novinky frontman Kele Okereke.


Bloc Party vznikli v roku 1999 v Londýne. Vo februári 2005 vydali debutový album Silent Alarm s hitmi ako Banquet či Two More Years. Nahrávka zaznamenala úspech u kritiky i fanúšikov. Magazín NME ho označil za Album roka a skupina si zaň vyslúžila aj nomináciu na Mercury Prize, ktorú však napokon získali Antony and the Johnsons. Nasledovali nahrávky A Weekend In The City (2007) a Intimacy (2008). Skupina v roku 2009 ohlásila prestávku, počas ktorej sa Okereke prezentoval debutovou sólovkou The Boxer (2010) a EP nahrávkou The Hunter (2011).

V roku 2011 kapela obnovila činnosť, následne vydala štúdiovku Four (2012) a EP s názvom The Nextwave Sessions (2013), po ktorom znova ohlásila pauzu. Počas nej Okereke vydal druhú sólovku Trick (2014). Po ukončení druhej pauzy a zmene zostavy vydali spomínaný piaty album Hymns.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Bloc Party