Švédska progrocková formácia Pain of Salvation sa na jar ukáže v Bratislave. Dejiskom jej koncertu bude v sobotu 6. apríla Majestic Music Club (MMC). V úlohe predskokanov sa v slovenskej metropole predvedú príťažlivá holandská speváčka a skladateľka Anneke Van Giersbergen (ex-The Gathering) a islandská kapela Árstídir.

Pain of Salvation sú na scéne už viac ako 20 rokov. Debutovali nahrávkou Entropia (1997), po ktorej vydali ďalších sedem štúdioviek. Zatiaľ poslednou je album Road Salt Two (2011). Mozgom kapely je 39-ročný textár, skladateľ, gitarista a spevák Daniel Gildenlöw.

Tvorba formácie je charakterizovaná plným zvukom a širokým hlasovým rozsahom lídra. Kapela strieda rýchle pasáže s pomalými, experimentuje s rytmom, pričom v textoch sa venuje najmä sociálnym, environmentálnym, náboženským a politickým témam.


Pain of Salvation sa do Bratislavy vrátia po necelých dvoch rokoch. Aj v októbri 2011 vystúpili v MMC. Vstupenky na podujatie budú dostupné už čoskoro, v predpredaji bude stáť lístok 24 eur, na mieste bude vstupné 30 eur.

Koncert prináša nová agentúra Octopus Promotion, ktorá na tento rok chystá aj koncerty metalových kapiel Sabaton, Korpiklaani, Stratovarius (info o všetkých troch) a dánskej legendy King Diamond.



Zdroj: SITA, archív Hudba.sk
Foto: Lars Ardarve - Facebook.com/Painofsalvation

Súvisiaci interpreti: Pain Of Salvation