Slovenský hudobník Pavol Petrik alias Paul Project a raper Suvereno opäť spojili svoje sily. Ich nový singel s názvom Radosť má dlhú históriu - v prvotnej podobe uzrel svetlo sveta už pred troma rokmi, kedy ho Petrik nahral ako demo so svojou kapelou.

Skladbu s kladným posolstvom, ktorej text napísal a melodickú linku vymyslel jeho brat Roman, vytiahol "zo šuplíka" v závere minulého roka. Pri jednej z ciest z Bratislavy domov do Košíc si púšťal staršie piesne a práve Radosť ho zaujala svojou nadčasovou pozitívnou energiou. "Dobu, v ktorej žijeme, nikomu z nás predstavovať nemusím. Z médií sa valia kauzy, katastrofy a problémy ako na bežiacom páse... Myslím si, že umelci by mali vyjadriť svoj postoj k aktuálnym témam, no a ja som si povedal, že správnou skladbou do týchto uponáhľaných dní bude práve Radosť," vysvetľuje Pavol Petrik.

Po rozhodnutí oprášiť pieseň nabralo samotné nahrávanie novej verzie aj videoklipu rýchly spád. Spoluprácu v rapových pasážach ponúkol Suverenovi, ktorý je známy pozitívnym prístupom k životu a ako producent je pod skladbou podpísaný Vlado "Randy" Gnepa. Novinku sa rozhodli podporiť aj videoklipom, jeho štáb si svoj stan rozložil v ateliéri Jána Varcholu. Nakrúcanie trvajúce jeden deň mal pod režisérskou taktovkou Matej Juhár a pred kamerou sa vystriedala dvadsiatka mladých ľudí.

"Povedali sme si, že by bolo fajn, keby odkaz tejto piesne šírilo čo najviac ľudí. Preto sme na sociálnych sieťach zverejnili oznam o natáčaní a sme radi, že prišla práve generácia, ktorá má do momentálneho diania v našej spoločnosti čo povedať. Každého sme nechali, aby sa pred kamerou prejavil pre neho prirodzeným spôsobom, z čoho nakoniec vznikli naozaj pekné autentické zábery," vysvetlil Petrik.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol PR manažér Imrich Makó.

Súvisiaci interpreti: Paul Project, Suvereno