Živelná francúzska hudobníčka ZAZ sa vráti na český festival Colours of Ostrava, ktorý sa uskutoční 17. - 20. júla v Dolních Vítkovicích. Okrem nej sa na podujatí predstavia aj Robert Plant, MGMT, Goat, John Grant či Iyeoka.

"Sú návraty, ktoré potešia. A sú návraty, ktoré rozpália srdce a nedajú spať. K tým druhým určite patrí ZAZ, ktorá sa stala neoficiálnou hlavnou hviezdou prvého ročníka Colours v novom areáli. Nadchla nás i divákov svojou energiou, bezprostrednosťou a predovšetkým hudbou. Od tej doby sme neustále dostávali prosby o jej návrat," uviedla riaditeľka festivalu Zlata Holušová.

ZAZ očarila svet skladbami, v ktorých sa miesi francúzsky šansón, melodický pop, swing či dokonca latino. Podľa vlastných slov obdivuje Boba Marleyho, Ellu Fitzgerald, Richarda Bonu a Bobby McFerrina. Od roku 2001 si prešla najrôznejšími bluesovými a jazzovými kapelami, až sa napokon vrátila do Paríža, kde v roku 2009 vyhrala spevácku súťaž mladých talentov.

V roku 2010 vydala svoj debutový rovnomenný album, z ktorého sa dosiaľ predalo takmer dva milióny kusov. Ostatným CD tejto šarmantnej speváčky je nahrávka Recto Verso, ktorú plánuje predstaviť aj na Colours of Ostrava 2014.


Okrem ZAZ počas festivalu vystúpia mená ako Robert Plant s kapelou Sensational Space Shifters, americká speváčka Iyeoka, formácia Goat, pesničkár John Grant či psychedelická kapela MGMT a sedemčlenná bubenícka skupina Les Tambours du Bronx. Aktuálnymi prírastkami sú aj The Asteroids Galaxy Tour z Dánska, tureckí Taksim Trio, avantgardný saxofonista Guillaume Perret so skupinou The Electric Epic či jamajský reggae veterán Winston McAnuff.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Jiří Sedlák z agentúry Arts Marketing.

Foto: Zazofficial.com

Súvisiaci interpreti: Zaz