Anglická rocková kapela Shed Seven vydá po 16 rokoch nový album. Formácia informovala o svojich plánoch prostredníctvom oficiálnej webstránky shedseven.com, kde tiež zverejnila termíny decembrového turné po Veľkej Británii. Zatiaľ nepomenovaný album sa dostane na trh na CD, vinyle i kazete.

Dátum vydania movinky formácie Shed Seven zatiaľ nie je známy. "Niekoľko ostatných rokov sme strávili v tajnosti písaním a nahrávaním a máme viac skladieb než len na jeden album. Nemôžeme sa dočkať, kedy sa s vami podelíme o nové piesne," uviedol frontman kapely Rick Witter na sociálnej sieti Facebook.  

Shed Seven vznikli v roku 1990 a patrili k zástupcom britpopu. Nikdy sa im však nepodarilo dosiahnuť taký úspech ako napríklad skupinám Oasis alebo Blur. V zostave pôsobia okrem spomínaného lídra aj Paul Banks, Tom Gladwin, Joe Johnson a Alan Leach. V roku 1994 vydali debutový album Change Giver. Ďalšie dve nahrávky A Maximum High (1996) a Let It Ride (1998) sa dostali v UK Charte do Top 10.

V máji 2001 ponúkli zatiaľ poslednú štúdiovku Truth Be Told. Medzi ich úspešné single patria napríklad Getting Better, Going For GoldShe Left Me on Friday alebo Disco Down. V roku 2003 ukončili činnosť a spevák založil skupinu Rick Witter & the Dukes. Shed Seven sa v roku 2007 vrátili na scénu a odvtedy ponúkli napríklad rôzne koncertné záznamy, kompilácie či EP A Maximum High - 15th Anniversary EP (2011).

Zdroj: SITA (Nme.com, Shedseven.com)
Foto: archív

Súvisiaci interpreti: Shed Seven