Bratislavský festival Uprising aj tento rok obhajuje pozíciu jedného z najvýznamnejších reggae a urban music podujatí v Európe. Jeho lineup už teraz napovedá, že na 21. a 22. august budú návštevníci ešte dlho spomínať. Tento týždeň pribudli do programu hneď štyri nové mená.

Zoznam headlinerov po menách ako Bunny Wailer, Matisyahu alebo Beardyman najnovšie doplnil Anthony B. Jamajská new roots ikona sa na Slovensko vráti pri príležitosti osláv svojho 20-ročného pôsobenia na svetovej reggae scéne. Každý, kto bol na jubilejnom piatom vydaní Uprising festivalu, určite uzná, že nezabudnuteľný koncert tohto rastafariána nestačí vidieť iba raz. Tešiť sa môžete na obrovskú šou, kedy na hlavnom pódiu predstaví svoje najväčšie hity ako World A Music, Raid The Barn, Good Life, Police či Waterpumpee.


Výročie prídu na Uprising tento rok osláviť aj Irie Maffia z Maďarska, ktorí už 10 rokov patria medzi najlepšie koncertné kapely našich južných susedov. Pri ich vystúpení si na svoje prídu aj fanúšikovia hip-hopu, funku, rocku alebo elektroniky, ktoré formácia dokáže skvelo spojiť s reggae a dancehallom. V novembri minulého roka Irie Maffia zožali úspech na zimnom Uprisingu v Ateliéri Babylon, preto ich organizátori neváhali pozvať aj na veľké festivalové pódium.


Na Zlatých pieskoch sa v predposledný augustový víkend predstaví aj jeden z popredných zástupcov európskej reggae & dancehall scény, Skarra Mucci, rodený Jamajčan žijúci v Nemecku. A svoj temperament neudrží na uzde ani španielsky hitmaker Little Pepe, ktorý sa na Slovensku predstaví po prvýkrát.

Ôsmy ročník Uprising Reggae Festivalu sa na Zlatých pieskoch uskutoční 21. a 22. augusta a vystúpia na ňom hviezdy ako Matisyahu, Bunny Wailer, Beardyman, Chuck Fenda, Dope D.O.D., či Shy FX. Lístky za 35 eur kúpite do konca apríla, od 1. mája sa cena zvyšuje na 40 eur. Všetky potrebné informácie a podrobnejšie profily účinkujúcich nájdete na oficiálnych stránkach podujatia www.uprising.sk a www.fb.com/uprisingreggaefestival.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka Uprising Reggae Festivalu.

Súvisiaci interpreti: Anthony B