Prvý koncert Hugha Laurieho alias Dr. Housa v Českej republike, ktorý sa uskutoční 26. júla 2013 v Kongresovom centre Praha, vzbudil neuveriteľne veľký zájem. V priebehu prvých dní po spustení predpredaja sa vypredala najdrahšia VIP kategória a rýchlo "miznú" aj voľné miesta vo všetkých častiach sály Kongresového centra.

Mimoriadny záujem fanúšikov o prvý koncert Hugha Laurieho v Českej republike prekonal všetky očakávania. Usporiadatelia sa preto rozhodli vyjsť všetkým jeho fanúšikom v ústrety a pridávajú ešte druhý koncert. Hugh Laurie, známy ako predstaviteľ hlavnej postavy obľúbeného seriálu Dr. House, so svojou kapelou Copper Bottom Band teda vystúpi v Kongresovom centre v Prahe nielen v piatok 26. júla, ale aj v sobotu 27. júla. Oba koncerty majú naplánovaný začiatok o 20:00.

Jeho nový album Didn’t It Rain sa už tretí týžden drží v top 10 rebríčku najpredávanejších albumov v Českej republike. Nadšené reakcie priaznivcov charizmatického muža mnohých talentov - preslávil sa ako herec, spisovateľ, producent a aj režisér - sú vo vzácnom súlade s priaznivými recenziami kritikov, ktorí novinku radia do kategórie "skutočne dobrých albumov".


Hugh Laurie debutoval v apríli 2011 v 52. rokoch svojho života doskou Let Them Talk, ktorá zaznamenala obrovský úspech. Druhý album Didn't It Rain nahrával tento rok v januári vo vychýrených Ocean Way Studios v Los Angeles a vyšiel 13. mája. Album zachytáva speváka na ceste k zdrojom tradičného amerického hudobného štýlu, od skutočne veľmi starých až k tým najsúčasnejším.  

Vedľa seba tak zaznejú šlágre ako St. Louis Blues, I Hate A Man Like You, ale tiež novšie kúsky Wild Honey alebo Changes. "Rozhodol som sa ešte hlbšie ponoriť do obrovskej americkej hudobnej ponuky a nájsť to, čo ma okúzlilo už ako chlapca," vysvetľuje Laurie a dodáva: "Čím viac som toho objavoval a počúval, tým viac som bol uhranutý nielen songami, ale i ľuďmi, s ktorými som mal občas dokonca to šťastie si zahrať."  

Vstupenky na koncert "spievajúceho Dr. Housa" v sobotu 27. júla v Kongresovom centre Praha (piatkový koncert je až na pár desiatok posledných vstupeniek vypredaný) sú v cenách od 590 Kč (v prepočte 22,77 eur).

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Anka Olvecká z agentúry VI-AN.

Súvisiaci interpreti: Hugh Laurie