Americká kapela Bon Jovi je späť s novým albumom, ktorý bude akýmsi darčekom pre všetkých fanúšikov, a tiež poďakovaním za ich viac ako tridsaťročnú vernosť a priazeň. Nový štúdiový album Burning Bridges sa na trhu objavil opäť pod hlavičkou Universal Music.

Novinka je už trinástym štúdiovým počinom kapely a obsahuje desať piesní. Ide o prvú štúdiovku od albumu What About Now z roku 2013, ktorý celosvetovo zaznamenal obrovské predaje, dočkal sa niekoľkých zlatých platní a priniesol hit Because We Can. Ide však tiež o prvý album nahraný bez gitaristu Ritchieho Samboru, ktorý kapelu pred dvomi rokmi opustil.

Album Burning Bridges nie je klasickou štúdiovkou v pravom slova zmysle. Kolekcia desiatich piesní ponúka prevažne staršie nedokončené piesne, ktoré teraz kapela dotiahla do konca. Aj preto je nový album považovaný za ukončenie jednej éry. Zároveň ide o malý predkrm pred svetovým turné, ktoré odštartuje už v septembri na Jakarte. 

Názov albumu, v preklade "spaľovanie mostov", zrejme poukazuje na odchod Richieho Samboru, ktorý bol dôležitým členom kapely a spoluautorom všetkých najväčších hitov. Jeho odchod ovplyvnil ďalšie fungovanie kapely. Po kolekcii piesní staršieho dáta chce formácia už budúci rok vydať štrnásty album pozostávajúci z absolútne nových piesní.

Album Burning Bridges v rádiách prezentujú single Saturday Night Gave Me Sunday Morning a We Don’t Run, ktoré boli do rádií uvedené len pred pár dňami. Bon Jovi sa v nich predstavujú v plnej sile a potvrdzujú, že aj po tridsiatich rokoch majú v pop-rockovej hudbe stále ešte čo povedať.


Informácie pre Hudba.sk poskytla Dominika Dirgasová. Text správy bol doplnený redakciou.

Foto: AP Photo/Polfoto, Mogens Flindt

Súvisiaci interpreti: Bon Jovi