Vo veku 28 rokov skonal v sobotu gitarista anglickej metalcoreovej kapely Architects Tom Searle. Príčinou úmrtia bola rakovina, s ktorou hudobník bojoval viac než tri roky. O smutnej správe informoval jeho brat-dvojča Dan Searle, ktorý je bubeníkom spomínanej formácie.

"S nesmiernou bolesťou a zármutkom musím oznámiť, že v sobotu 20. augusta, približne dvadsať minút po polnoci, skonal môj úžasný brat Tom, ktorý viac než tri roky žil s rakovinou. Bol neuveriteľný textár a gitarista. Bol mojím najbližším a celoživotným priateľom. Bol to vtipný, inteligentný a milý človek, po ktorom zostane v našich životoch obrovská prázdnota. Tom s nami nemohol posledných pätnásť mesiacov hrávať, pretože musel absolvovať viaceré operácie. Vystúpenia na európskych festivaloch ako aj americké turné sme zrušili, pretože Toma museli hospitalizovať a následne ho uviedli do umelého spánku," uviedol.

"Lekári nám povedali, že je nepravdepodobné, že sa im ho ešte niekedy podarí prebrať. O päť dní na to, navzdory všetkým očakávaniam, sa prebral a o niekoľko dní neskôr sme zrušili prevoz vrtuľníkom domov a namiesto toho sme šli vlakom. Posledné dva mesiace svojho života strávil bojom, aby chorobu raz a navždy porazil, pričom sa zdalo, že sa mu to podarí, avšak v posledných dvoch týždňoch sa jeho stav zhoršil a nakoniec nás opustil," napísal Dan Searle na sociálnej sieti Facebook, pričom dodal, že budúcnosť kapely je zatiaľ neistá, plánované svetové turné k aktuálnemu albumu All Our Gods Have Abandoned Us (2016) však absolvujú.

"Chceme pokračovať a pokúsime sa o to, avšak nevydáme žiaden materiál, kým si nebudeme naozaj istí, že je to niečo, na čo by bol Tom hrdý. To, či to dokážeme, ukáže až čas," dodal. 


Skupinu Architects založili v roku 2004 v Brightone práve bratia Searlovci, pričom pôvodne sa volala Counting The Days. Súčasnú zostavu tvoria okrem spomínaného Dana Searla aj Sam Carter (spev), Alex Dean (basgitara) a Adam Christianson (gitara). Architects debutovali v roku 2006 albumom Nightmares, po ktorom nasledovali štúdiovky Ruin (2007), Hollow Crown (2009), The Here And Now (2011), Daybreaker (2012), Lost Forever // Lost Together (2014) a spomínaná All Our Gods Have Abandoned Us. V roku 2012 vystúpili v rámci európskeho turné aj v bratislavskom Randal Clube. 

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/architectsuk

Súvisiaci interpreti: Architects