Jedna z najúspešnejších slovenských speváčok Katarína Knechtová je ďalšou, v poradí už treťou slovenskou hudobníčkou, ktorej tvár sa vďaka globálnej kampani známej streamovacej služby Spotify objavila na veľkom reklamnom pútači na slávnom námestí Times Square v New Yorku.


Vlani v auguste sa ako prvá Slovenka na rovnakom mieste objavila mladá speváčka Karin Ann, na jar tohto roka sa zase z tejto pocty tešila speváčka skupiny Tolstoys Ela Tolstova a (doplnené po upozornení fanúšičky) duo Meowlau x Val, ktoré tvoria speváčka Valentína Vlková a basgitaristka Laura Jašková. Teraz je ďalšou slovenskou tvárou celosvetovej kampane Spotify Equal Global speváčka a skladateľka Katarína Knechtová.

"Táto kampaň je postavená na zrovnoprávnení a podpore žien v hudobnom priemysle. Veľmi ma to prekvapilo, potešilo a som veľmi rada, že to môžem byť spomedzi toľkých umelkýň práve ja," teší sa Katka Knechtová. Okrem najväčšej pocty v podobe veľkej reklamy na Times Square je jej tvár na titulnej fotografii aktuálneho vydania česko-slovenského playlistu Spotify Equal. Navyše jej pieseň Verím je zaradená do niekoľkých medzinárodných playlistov kampane zameranej na podporu ženských umelkýň z celého sveta.

Katarína Knechtová na billboarde Spotify Zdroj: archív speváčky
Pocit hrdosti a povzbudenie do ďalšej práce

"Som neskutočne hrdá, je to radosť a prestížna záležitosť. Som veľmi rada, že môžem chvíľu 'visieť' na takomto ikonickom mieste. Veď povedzme si úprimne, koľkým ľuďom sa to za život podarí? V konečnom dôsledku to pre moju kariéru samozrejme nebude znamenať nič veľké, ale je to také povzbudenie do ďalšej práce. A takisto dôkaz, že s mojou manažérkou robíme veci dobre," neskrýva radosť speváčka.

Kampaň Spotify Equal Global chce svojím dielom prispieť k väčšej rovnoprávnosti žien. Ani v 21. storočí totiž nemajú ženy rovnaké príležitosti ako muži, a platí to aj vo svete hudby. "Musíme byť k sebe úprimní, stále je to tak, že my ženy ťaháme za kratší koniec. Je to vidieť napríklad na festivalových lineupoch, kde je zastúpenie žien vo veľkom nepomere. Mnohokrát som jediná ženská interpretka aj v rámci dvojdňových festivalov. Bolo by som rada, keby sa to zmenilo," konštatuje Knechtová.


V piesni Verím, ktorá sa stala súčasťou kampane, speváčka zhrnula svoje pocity a sklamania za posledné mesiace. Hudbu zložila sama a text napísal Vlado KrauszPieseň aktuálne patrí medzi najhranejšie slovenské skladby v rádiách.

"
Veľmi sa z toho teším, že sa skladbe darilo a darí. Po minuloročnom úspechu Rezonancie som nadviazala takto úspešne aj so skladbou Verím. Ale nemienim zaspať na vavrínoch a pracujem ďalej. Máme za sebou úspešné a náročné leto, veľmi veľa koncertov, tento rok to bolo prevažne v Českej republike. 1. októbra šnúru po vonkajších akciách spolu s kapelou ukončíme. Následne sa chystám do štúdia, kde budem pracovať na nových skladbách, k singlu plánujem aj videoklip," uzatvára Katka Knechtová.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Nora Krchňáková. Správu sme upravili a doplnili. Novinky speváčky môžete sledovať na jej oficiálnych stránkach www.katarinaknechtova.comwww.facebook.com/katarinaknechtovaofficial.

Súvisiaci interpreti: Katarína Knechtová