"Bude to večer kamarátov a dobrej zábavy. Veríme, že v plnom klube a do rána"“ prajú si hudobníci z troch spriatelených kapiel, ktorí sa po dlhom čase stretnú opäť na jednom pódiu. Česká shoegazová jednotka Manon Meurt, slovenská postrocková stálica The Ills a nastupujúci Nov sa tešia na svoj spoločný koncert v prvý decembrový deň v bratislavskom klube Fuga.

Agentúra Real Something sa vracia s koncertom po troch rokoch, naposledy priviezli holandské talenty The Sweet Release Of Death a britských Black Midi, ktorí sa medzičasom zaradili medzi najväčšie hviezdy nastupujúcej gitarovej vlny. "Máme dojem, že to bolo ešte v praveku a možno máme aj trocha trému. Vieme ešte spraviť koncert? A prídu ľudia? Hádam áno, uvidíme 1. decembra vo Fuge," teší sa na koncert Tatiana Lehocká z Real Something.

Jirka Bendl z Manon Meurt dodáva: "Ani si nepamätám, kedy sme boli naposledy na Slovensku. V Bratislave to bolo vždy divoké, neviem, prečo by to teraz malo byť inak!" Rakovnícka úderka príde so svojím novým gitaristom Kryštofom a ešte temnejším zvukom nových skladieb z pripravovaného albumu. Atmosféra ich koncertov zhustla, hudba potemnela, jeden by tam až mohol vidieť paralelu s dobou, ktorú žijeme.

Na novom albume pracujú aj The Ills, intenzívnu prácu v skúšobni by radi ukázali na pódiu. "Každý koncert je pre nás silným impulzom, hrať pred divákmi je vždy niečo extra," hovorí gitarista Miro Luky. "Na našej takmer domovskej scéne vo Fuge sme toho zažili všeličo, som zvedavý čo to bude teraz!?"

Dvoják si odkrúti bubeník The Ills Ľuboš Hodás, ktorý sedí za bicími aj v zoskupení Nov. Intenzívne koncertujúca bratislavská kapela otvorí prvý decembrový večer vo Fuge svojím posledným vystúpením v aktuálnej zostave.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Mário Gešvantner.

Súvisiaci interpreti: The Ills